Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Volejbalistky Prostějova se probojovaly do play off Ligy mistryň

Bielsko-Biala (Polsko) - Volejbalistky Prostějova zvítězily v předposledním kole základní části Ligy mistryň ve skupině C v Bielsko-Biale 3:2 a zajistily si účast v play off. Hanačkám se v Polsku podařil po dvou prohraných setech dokonalý obrat a v tabulce už nemohou přijít o třetí místo. K vítězství jim výrazně pomohla nahrávačka Soňa Nováková, která nastoupila až od třetího setu.

Trenér Modřanské Prostějov Miroslav Čada vsadil na stejnou základní sestavu, která před týdnem odvedla solidní výkon v Moskvě proti Dynamu. Hráčky se ale v prvních dvou setech trápily. Do stavu 8:8 sice Hanačky držely vyrovnanou partii, postupně však ztrácely krok. Nestačily uhlídat na síti smečující Horkou a Baraňskou, které přesně útočily jak po krajích, tak i středem sítě. Bielsko-Biala získala čtyřbodový náskok 18:14, ale v koncovce se Prostějov vzchopil a Spalová s Američankou Glassovou strhly tým ke zlepšení. Výsledkem bylo vyrovnání na 20:20. Prostějov ale školáckými chybami set ztratil.

Špatná koncovka psychicky poznamenala výkon Hanaček ve druhém setu. Domácí volejbalistky se dostaly do herní pohody, přesněji kombinovaly a měly převahu na podání. Polský tým vedl už 23:16, než si odešla odpočinout Horká a Hanačky při její absenci uhrály tři body. Polský trenér pak raději hned poslal své eso zpět do hry a závěr setu už měly opět v režii domácí.

Klid do řad Prostějova přinesla Nováková

Do třetího setu místo nahrávačky Törökové nastoupila Nováková, přestože má po operaci kolena ještě problémy s pohyblivostí. Svými zkušenostmi ale výrazně dopomohla k uklidnění týmu. Prostějov dostal soupeře pod tlak důraznějším podáním a zpřesnil útočné kombinace. Polskému týmu docházely viditelně síly na to, aby ještě otočil třetí set otočil.

Čtvrtá sada se už odehrávala zcela v režii prostějovských volejbalistek, které ještě zvýšily tlak. Mnohem snadněji překonávaly nepřesné bloky soupeře, proti ofenzivnímu volejbalu nenašly hráčky Bielsko-Biale protizbraň. Ke klidné koncovce dopomohla skvěle podávající Glassová, která od stavu 17:13 uhrála sedmibodovou šňůru. Při setbolu sice poslala míč do sítě, ale hned další míč už hráčky Prostějova uhrály. Hráčky Bielsko-Biale uvrhla ztráta dvousetového vedení do hlubokého útlumu a v tie-breaku už jen přihlížely exhibici soupeře. Prostějov domácím umožnil uhrát pouze sedm bodů.

Bielsko-Biala - Prostějov 2:3 (20, 19, -22, -15, -7)

Rozhodčí: Godoy Alonso (Šp.), Van Gompel (Niz.). Čas: 103 min. Diváci: 1200.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články