Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Českobudějovičtí volejbalisté podlehli Pireu i doma

České Budějovice - Volejbalisté Českých Budějovic prohráli v Lize mistrů s Olympiakosem Pireus 0:3 po setech 16:25, 22:25 a 19:25. Po čtvrté porážce za sebou už Jihočeši nemohou opustit poslední místo tabulky skupiny A. Ani ve čtvrtém kole se tak Jihostroj premiérového vítězství nedočkal. Navíc definitivně přišel i o šanci posunout se na třetí pozici, z níž se dá postoupit alespoň do vyřazovací fáze Poháru CEV.

Řecký celek, v němž patří mezi hvězdy Němec Tischer, Brazilec Caldeira, Srb Miljkovič nebo Fin Kunnari, vyhrál před Vánoci první vzájemný duel hladce 3:0 a favoritem byl i v jihočeské odvetě. Její úvodní set se Budějovicím vůbec nepovedl, v druhé sadě pak sice domácí začali mnohem nadějněji, ale v koncovce doplatili na sérii chyb.

Jihočeši zatím získali pouhý set

Olympiakos výtečně bránil na síti, domácí smečaři obvykle měli velmi těžkou pozici. Hostům hrálo do noty i lepší podání, v třetím setu si záhy vypracovali šestibodový náskok a o osudu utkání bylo rozhodnuto. Statistice kraloval srbský olympijský vítěz Miljkovič, který se postaral o 20 bodů Pirea.

Jihostroj zatím ve čtyřech zápasech v Lize mistrů získal pouze jediný set, podařilo se mu to v předchozím domácím duelu s favorizovaným Dynamem Moskva. Příští středu přivítají Jihočeši obhájce loňského prvenství v Lize mistrů a vedoucí tým skupiny, italské Trentino. "Vždycky máme základní cíl uhrát aspoň set, s tím půjdeme i do dalších zápasů," dodal smečař Miroslav Čajan.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články