Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Karviná si v Poháru EHF veze z Rumunska prohru o osm branek

Praha/Resita - Házenkáři Karviné podlehli v úvodním utkání 2. kola Poháru EHF rumunské Resitě 32:40. V domácí odvetě, která je na programu za týden v neděli, tak budou mít těžkou pozici. Házenkáři Dukly Praha jsou na pokraji vyřazení. Domácí zápas s ukrajinským celkem ZTR Záporoží prohráli 24:29 a v soutěži se udrží jen v případě, že přesně za týden zlikvidují pětigólové manko na palubovce soupeře.

Český mistr z Karviné se dnes proti úřadujícímu vítězi Vyzývacího poháru držel pouze v úvodních minutách. Pak ale hosté začali dělat velké množství technických chyb, po kterých soupeř jednoduše skóroval z rychlých protiútoků. V polovině první půle vedla Resita už rozdílem šesti branek a svoje vedení do poločasu navýšila na devět gólů.

I přes fyzickou převahu domácích hráčů se Karviné podařilo změnou obrany, kdy v druhé půli bránila střelce Petreu osobně, snížit ztrátu na šest branek, ale blíž se už nedostala. "Vzhledem k tomu, co jsme v zápase viděli a jakou hrou se soupeř prezentoval, věřím, že není osmibranková prohra beznadějná do domácí odvety," zůstal optimistou kouč českého mistra Jozef Hanták.

"První půle nám nevyšla podle představ, dělali jsme hodně chyb a špatně nám pracovala obrana. Ve druhé půli se tato činnost zlepšila a střelecky nás táhla trojice Petrovský, Hanták (mladší) a Zdráhala. Pak ale přišla dvě sporná vyloučení a sedmimetrové hody, které Resitě dovolily získat konečný osmibrankový náskok," posteskl si Hanták.

Házenkáři Dukly budou na Ukrajině dotahovat pětigólové manko

Hosté z Ukrajiny coby pravidelný účastník evropských pohárů využili potíže Dukly se sestavou. Trenér Pavel Pauza nemohl kvůli zdravotním problémům postavit Poláška s Kotrčem, do hry nezasáhli ani Piskač s Králem a jeho tým byl záhy pozadu o pět gólů (2:7).

Po oddechovém času už Dukla odehrála vyrovnaný zbytek poločasu, o přestávce ale stále vysoko prohrávala 10:16, a když nezvládla ani úvod druhé půle, měla už osmigólové manko. Nárůst skóre zastavil brankář Petržala a Pražanům pomohla i přesilovka, ale blíž než na rozdíl pěti gólů se jim opakovaně nepodařilo přiblížit.

Úvodní utkání 2. kola Poháru EHF:

UCM Resita (Rum.) - Baník Karviná 40:32 (21:12)

Dukla Praha - ZTR Záporoží 24:29 (10:16)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články