Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Volejbalistky podlehly Itálii a do semifinále ME nepostoupí

Katovice (Polsko) - Obhájkyně titulu Italky sebraly českým volejbalistkám šanci postoupit na mistrovství Evropy v Polsku do bojů o medaile. Ve svém druhém utkání ve čtvrtfinálové skupině svěřenkyně trenérky Táni Krempaské prohrály 0:3 po setech 16:25, 20:25 a 23:25. Na kontě mají dál pouze jednu výhru a s turnajem se rozloučí čtvrtečním utkáním proti Turecku.

Favorizované Italky diktovaly v prvním setu jednoznačně tempo hry a prosazovaly se mnohem větším důrazem v útoku, kde vynikala smečařka Lo Biancová. České hráčky sice bojovaly, v poli často vybraly těžké míče, ale při založení útoku a v koncovce hodně chybovaly. Také proto, že soupeřky se stačily semknout proti pomalým a vysokým nahrávkám Jelínkové a včas akce ubránily. V obraně na síti se sice podařilo českým blokařkám uhrát v úvodním setu čtyři body, ale celkově to nestačilo. 

Ve druhém setu se výkon českého týmu podstatně zlepšil. Přesnějším a důraznějším podáním srovnal krok a vedl 12:10. Jenže ve druhé polovině setu už opět převzaly iniciativu Italky, které s přehledem zvládly koncovku. 

Nejlepší výkon z celého zápasu podaly české hráčky ve třetím setu, kdy dokázaly s Italkami odehrát dramatickou partii. V ní vedly 17:16, ale v závěru Italky znovu nepatrně odskočily. Český tým dokázal ještě odvrátit první mečbol, ale na ulejvku Lo Biancové po druhé přihrávce už nereagovaly. Stejně jako v úterý s Německem neuhrály ani set, i když získal hned devět bodů po úspěšných blocích.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články