Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Volejbalistky porazily v generálce na ME Chorvatsko 3:0

Opava - České volejbalistky sehrály poslední přípravný zápas před evropským šampionátem, který od pátku hostí Polsko. Svěřenkyně trenérky Táni Krempaské přehrály své soupeřky v Opavě důraznějším útokem, jistější obranou na síti a nakonec porazily Chorvatky 3:0. V Opavě bude národní tým ještě v úterý trénovat a ve středu dopoledne odjede do Polska.

"S poslední přípravou jsem spokojená. Hrály jsme naplno, dařilo se nám i podání. Na místě libera už nastoupila uzdravená Tomanová," uvedla Krempaská. V českém týmu dostaly postupně příležitost s výjimkou Adlerové všechny hráčky.

V týmu došlo k několika změnám. Na evropské scéně se poprvé představí čtveřice hráček - Adlerová, Hasalíková, Hášová a Milštajnová. V sestavě chybí bývalá kapitánka Kateřina Bucková. Zkušená blokařka, která se do národního týmu vrátila po sedmi letech, se v Bulharsku zranila a na poslední chvíli tak byla povolána Michaela Hasalíková. Kapitánskou pásku přebrala zkušená Jana Šenková.

Prvními soupeřkami českých reprezentantek na ME budou v pátek Slovenky. Ve skupině D se české hráčky pak ještě utkají se Srbskem a Ázerbájdžánem.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články