Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Semifinalisty basketbalového ME doplnili Řekové a Slovinci

Katovice (Polsko) - Zbývajícími semifinalisty basketbalového mistrovství Evropy se dnes stali Řekové a Slovinci. V Katovicích úřadující vicemistři světa z Řecka porazili Turecko až po prodloužení 76:74, dvoubodovým rozdílem skončilo i zbývající čtvrtfinále, ve kterém Slovinci zdolali Chorvatsko 67:65.

Zápas Řecka s Tureckem skončil v normální hrací době 65:65, poté co zároveň se zvukem závěrečného klaksonu vyrovnal Turek Aslan. Stejný hráč měl na konci prodloužení možnost zařídit znovu zvrat trojkovou střelou, ale tentokrát netrefil a pořadatelská země světového šampionátu v příštím roce skončí nejlépe pátá.

V semifinále se chystá odveta za poslední finále MS

Řekové naopak mohou dále snít o třetím titulu mistrů Evropy. V sobotním semifinále se utkají v repríze finále posledního mistrovství světa se Španělskem. Nejlepším střelcem šampionů z let 1987 a 2005 byl s 23 body Vassilis Spanulis.

Chorvaté promarnili v zápase týmů z bývalé Jugoslávie patnáctibodové vedení. Ve druhém poločase se totiž podařilo soupeři vyhrát klíčový časový úsek 23:3 a výsledek otočit. Do dalšího derby proti Srbsku dovedl Slovince především pivot Erazem Lorbek, autor 27 bodů a osmi doskoků.

Všichni semifinalisté budou na MS

Všichni semifinalisté si zároveň zajistili účast na mistrovství světa 2010, k mání jsou ještě dvě místa, takže při automatické účasti pořadatelského Turecka se na MS nekvalifikuje jen jeden čtvrtfinalista.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články