Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Na evropský šampionát jede čtrnáct volejbalistů

Praha - Nový trenér volejbalové reprezentace Jan Svoboda pojede na mistrovství Evropy do Turecka se čtrnácti hráči. Kouč využil nového pravidla a rozšířil nominaci o druhé libero Jana Václavíka a blokaře Jiřího Krále. Zbytek mužstva je téměř shodný s týmem, který před dvěma týdny vybojoval ve Varně postup na světový šampionát 2010, jen druhého nahrávače Zdeňka Haníka mladšího nahradil zkušený Jaroslav Škach. Na mistrovství se česká reprezentace střetne v základní skupině D od pátku do neděle příštího týdne s týmy Srbska, Itálie a Bulharska.

"Haník se s námi od začátku letního bloku připravoval s tím, že pokud se uzdraví Boula nebo vrátí Škach, dostanou v závěrečné nominaci přednost," řekl Svoboda. Haník junior ještě s týmem absolvoval přípravné zápasy na Slovensku, ale na ME nakonec v úterý odletí čtyřiatřicetiletý Škach, nejstarší hráč českého výběru.

Čtrnáct volejbalistů v konečné nominaci je letošní novinkou. "Týmy si mohou vybrat, zda pojedou s dvanácti, nebo čtrnácti hráči. Nám svaz umožnil nominovat čtrnáctku, čehož jsme využili. Třináctým hráčem tak je Václavík, čtrnáctým Král," dodal Svoboda, jenž převzal národní mužstvo v minulém týdnu po nečekaném odstoupení hlavního kouče Zdeňka Haníka.

Nominace českého týmu na ME:

Nahrávači: Jaroslav Škach (SCC Berlín/Něm.), Lukáš Ticháček (Friedrichshafen/Něm.),

blokaři: Aleš Holubec (Maaseik/Belg.), Jiří Král (Padova/It.), Martin Lébl (Macerata/It.), Jakub Veselý (Sete/Fr.),

smečaři: Ondřej Hudeček (Montpellier/Fr.), Marek Novotný (Malco Hellas/Řec.), Peter Pláteník (Cuneo/It.), Jiří Popelka (SCC Berlín),

univerzálové: David Konečný (Tours/Fr.), Jan Štokr (Perugia/It.),

libera: Martin Kryštof (SCC Berlín), Jan Václavík (Ostrava).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články