Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Basketbalisty čeká druhá zkouška ohněm, v baráži přivítají Maďary

Praha - Ani smolná prohra v úvodním barážovém duelu v Estonsku prý nevzala českým basketbalistům chuť poprat se o záchranu v elitní skupině mistrovství Evropy. Dnes přijedou na pražskou Folimanku Maďaři a podle trenéra Michala Ježdíka to bude druhý duel, který nově vybudovaný mladý tým pořádně prověří. Maďaři ve středu v souběžně hraném zápase vyhráli 91:67 nad Ukrajinou a pokud by uspěli i v Praze, po třetině zápasů výrazně nakročí k záchraně. "Mají vyzrálý tým, hodně hráčů kolem třiceti, k tomu mají excelentní rychlý protiútok a precizní střelbu," zhodnotil maďarský tým Ježdík.

Češi ve středu v Estonsku hráli velmi dobrý zápas a vedli až o 17 bodů, závěr zápasu ale vůbec nezvládli. Podle Ježdíka to ale týmem neotřese. "Hledáme v tom pozitiva, byli jsme 30 minut lepší. Víte, zkušenosti se nedají koupit, a když se o tom s hráči hodně mluví, odnesou si z toho hodně," řekl Ježdík.

I když si Ježdík nepřipouští, že proti Maďarům budou jeho hráči ještě větším outsiderem než v Estonsku, a nepřeje si nic jiného než výhru, ani po druhé prohře by prý černým myšlenkám nepodlehl. "Skupina má šest zápasů a variant je hodně, rozhodovat bude nakonec stejně asi skóre. Ale to teď ještě nemá cenu řešit, ještě jsme přece vůbec ani nehráli," uzavřel český kouč. Ani pro druhý zápas nemůže počítat s Jiřím Welschem, který je stále bez klubové smlouvy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články