Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Nymburští basketbalisté získali americkou podkošovou posilu

Nymburk - Americký podkošový hráč Vincent Hunter je další letní posilou nymburských basketbalistů. Pětadvacetiletý hráč přichází k šestinásobným českým šampionům ze slovinského Laška a s Nymburkem podepsal roční smlouvu. Hunter má zkušenosti z univerzity v Arkansasu, odkud také pochází. V minulé sezoně 208 centimetrů vysoký hráč vyrazil na svoji první štaci do Evropy a po začátcích ve finském týmu Forssan Koripojat po třech měsících odešel právě do Laška. Tam průměrně odehrál 24 minut na utkání, nastřílel přes 13 bodů a doskočil téměř sedm míčů.

"Je to hráč, který umí hrát kolem koše, dobře umí vyběhnout do rychlého protiútoku a je též schopen střílet z dálky v postupném útoku. Vincent je mladý hráč věkem, ale v Evropě již sezonu působil, takže ví, co od evropského basketbalu očekávat, což považujeme za důležitou věc," uvedl trenér Nymburka Muli Kacurin. 

Hunterův příchod je dalším krokem v částečné letní přestavbě nymburského celku. Vedle Huntera Nymburk získal Pavla Pumprlu, Iana Hannavana a Michaela Lenzleyho, odešli naopak Blake Schilb, Justin Gray, Matej Venta, Goran Jagodnik a Aleš Chán.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články