Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Nymburští basketbalisté budou hrát v Evropském poháru

Praha - Basketbalisté Nymburka konečně vědí, jak bude vypadat jejich účast v mezinárodních soutěžích v příští sezoně. Vedení federace ULEB jim přidělilo místo v základní skupině Evropského poháru, v níž startovali i v předchozích dvou ročnících. Nymburk se zároveň vzdal naděje, že by se objevil v balkánské Adriatické lize. Místo toho si už od příští sezony bude moci zahrát kvalifikaci nejprestižnější Euroligy.

"Dnes jsem s vedením Evropského poháru konečně mluvil. Jdeme do základní fáze, v níž bude 32 týmů. Vděčíme za to našim výsledkům v posledních letech, máme prý celkem vysoký rating," řekl tiskový mluvčí Nymburka Jiří Zídek. "Je to pro nás alfa a omega celé příští sezony. Naší ambicí je postup ze skupiny mezi 16 nejlepších," dodal Zídek. Jména soupeřů ve čtyřčlenné skupině se Nymburští dozvědí v listopadu. 

Po dlouhých sporech o podobu evropských pohárů se navíc rozhodlo i o tom, že český mistr bude zřejmě od příští sezony hrát kvalifikaci o nejprestižnější Euroligu. "Letos to termínová listina neumožní a kvalifikaci bude hrát jen osm týmů. Od příštího roku se ale bude hrát kvalifikace tříkolově a v takovém modelu má své místo i český mistr," řekl Zídek.

Nymburk: Největší roli hrají peníze

Vedení Nymburka se k Eurolize zatím stavělo rezervovaně. "Je to soutěž, která má sportovní úroveň ještě trochu jinde. Rozpočty i těch nejhorších klubů začínají na trojnásobku toho, co máme k dispozici my," přiznal Zídek. 

Peníze zřejmě sehrají roli i v dalším zmařeném nymburském snu, účasti v balkánské Adriatické lize. "Šance ji hrát je minimální, balkánské kluby se kvůli špatné ekonomické situaci bojí, že by musely jezdit až k nám. Navíc Adriatická liga trochu válčí s evropskými soutěžemi, je to zvláštní," uzavřel Zídek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články