Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Howard posunul Orlando do finále NBA

Orlando - Basketbalisté Orlanda se podruhé v historii probojovali do finále NBA. Především díky 40 bodům Dwighta Howarda porazili v šestém semifinálovém duelu nejlepší tým základní části Cleveland 103:90 a vyhráli 4:2 na zápasy. O titul budou hrát s Los Angeles Lakers, které čeká rekordní třicátá finálová série. První zápas se hraje ve čtvrtek na palubovce Lakers, kteří loni podlehli v boji o titul Bostonu. Pro Orlando dopadlo dosud jediné finálové vystoupení neslavně: v roce 1995 podlehlo hladce 0:4 na zápasy Houstonu.

Cleveland se nedokázal v sobotu vyrovnat se soupeřovou střelbou z dálky; domácí nasázeli favoritovi dvanáct trojek. Pod košem zase dominoval Howard, jenž dostál své přezdívce Superman a k nejlepšímu střeleckému výkonu v play-off v kariéře navíc doskočil čtrnáct míčů.

"Byl neuvěřitelný. Nevím, co ještě může předvést. Hrál fantasticky," rozplýval se trenér Orlanda Stan Van Gundy. "Myslím, že nikdo nevěřil, že se můžeme dostat takhle daleko," uvedl po utkání. Howard zcela zastínil nejužitečnějšího hráče základní části LeBrona Jamese, jenž dal 25 bodů, což Clevelandu k úspěchu nestačilo. Po svém nejhorším zápase v sérii James zklamaně opustil halu v Orlandu bez jediného slova.

"Měli jsme jediný cíl a nesplnili ho," konstatoval trenér Cavaliers Mike Brown. "Howard byl dneska jako netvor. Zkoušeli jsme na něj všechno možné, ale nedal se vyvést z míry a v osmi případech z deseti mu akce vyšla."

Kouč Orlanda už mohl začít myslet na finále. "Tvrdě jsme pracovali a naší odměnou je, že se můžeme připravovat na Kobeho (Bryanta) tak, jak jsme se připravovali na LeBrona. Ale dneska večer to dělat nebudu," prohlásil Van Gundy.

Dwight Howard
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články