Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

České volejbalistky postoupily do závěrečné fáze kvalifikace MS

Gabrovo (Bulharsko) - České volejbalistky postoupily do závěrečné fáze kvalifikace mistrovství světa. Ve skupině v bulharském Gabrovu dnes svěřenkyně trenérky Táni Krempaské podle očekávání porazily Albánii hladce 3:0 po setech 25:16, 25:12, 25:13 a po třetí výhře si zajistily jedno ze tří postupových míst. Utkání trvalo jen 58 minut. V neděli zakončí český výběr turnaj zápasem s domácími reprezentantkami, které už mají rovněž postupovou jistotu stejně jako Rumunky. Podle výsledku a konečného umístění se pak rozhodne, zda budou Češky v červenci bojovat o postup na MS 2010 ve čtyřčlenné skupině v Itálii, nebo v Srbsku.

Volejbal
zdroj: ČKT-AP

Albánie ještě v Gabrovu nezískala jediný set a šanci neměla ani proti českým volejbalistkám. Těm sice kvůli zranění dál chyběly blokařka Kateřina Bucková a smečařka Monika Kučerová, ale i bez nich bylo utkání od samého začátku jasnou záležitostí favorizovaného týmu, který si vybudoval bezpečný náskok vždy hned v úvodu každé sady.

V útoku se tentokrát nejvíce činila smečařka Helena Havelková, která přidala na konto českého týmu celkem 12 bodů. Univerzálka Aneta Havlíčková se v utkání postarala o jedenáct a blokařka Ivana Plchotová o deset bodů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články