Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Házenkáře Karviné dělí už jen jedna výhra od obhajoby

Karviná - Házenkáři Baníku Karviná jsou jedno vítězství od obhajoby extraligového titulu. Po překvapivé výhře v úvodním finálovém souboji v Zubří uspěli i na domácí palubovce a po výhře 28:23 vedou v sérii 2:0. Třetí zápas se bude hrát ve čtvrtek v Zubří. Nejlepší celek dlouhodobé části Zubří tentokrát vsadil na obranu Petrovického, který mu v prvním zápase nastřílel dvanáct branek. Hosté jej sice ubránili, ale góly jim nastříleli jiní.

Petrovického roli převzal v prvním poločase hlavně Šulc, ale rozhodující pro vývoj duelu byly technické chyby. Těch hosté ve druhé čtvrthodině udělali více a domácí úspěšnými rychlými protiútoky získali rozhodující náskok. O přestávce vedli už o pět gólů a měl na tom velkou zásluhu i brankář Mrkva, který měl v prvním poločase pětačtyřicetiprocentní úspěšnost zákroků. 

Po přestávce dominovaly na hrací ploše obrany. Karvinští vedli ještě ve 49. minutě o čtyři branky, ale poté sedm minut nedokázali skórovat. Hosté vycítili šanci a dotáhli se na dva góly. Domácí tým ale uklidnil v 56. minutě Hastík, který zvýšil na 24:21 a na to už Zubří nedokázalo odpovědět. V závěrečných minutách navíc Karviná riskantní hru soupeře potrestala ještě čtyřikrát.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články