Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Každý koš pomáhá už třetí rok

Praha - Redakce sportu České televize a kluby Mattoni Národní basketbalové ligy organizují už třetí rok za sebou charitativní akci Každý koš pomáhá. Společná finanční sbírka klubů, hráčů, partnerů akce i široké veřejnosti pomůže Domům na půl cesty a dětem s těžkými životními osudy. Česká televize odvysílá ze 42. ligového kola NBL tři přímé přenosy na ČT4 oproti obvyklému jednomu. Navíc bude akci Každý koš pomáhá propagovat napříč celým vysíláním ČT4, především pak v basketbalových přenosech, v pořadech BasketManie i Time:out a také prostřednictvím upoutávky natočené společně 11 hráči Mattoni NBL.

Diváci se mohou do sbírky zapojit také pomocí dárcovských DMS zpráv. Ty lze zasílat kdykoliv (nejen v průběhu přímých přenosů) na číslo 87777 ve formátu: DMS POMOCKOSEM. Cena DMS je 30 Kč, příjemce obdrží 27 Kč.

Přispívají kluby i samotní hráči

Výtěžek z dárcovských zpráv významně doplňuje základní finanční zdroj této charitativní sbírky. Tím jsou příspěvky jednotlivých klubů i samotných hráčů. Kluby vloží na konto za každý bod získaný ve 42. kole alespoň 100 Kč, hráči pak promění své vstřelené body každý za nejméně 10 Kč. Akci finančně podpoří i její partneři Detoxy color a Molten. Oficiálními mediálními partnery jsou časopis Basket a deník E15.

Prostředky získané při třetím ročníku charitativní akce Každý koš pomáhá budou rozděleny mezi Domy na půl cesty v Praze a ve Valašském Meziříčí, příspěvky poputují přímo k dětem, které to potřebují. S jejich příběhy se diváci seznámí ve vysílání ČT4.

V jedinečné akci se vybralo už takřka čtvrt milionu

Šéfredaktor Redakce sportu ČT Ota Černý k projektu říká: "Jsme hrdí na to, že nápad pomáhat zejména dětem ve složitých situacích vznikl před třemi lety ve spolupráci naší redakce a basketbalových klubů. Těší nás, že v předchozích dvou ročnících se vždy vybralo nejméně 220 000 Kč a doufáme, že získané peníze pomohou znovu Domům na půl cesty a alespoň trochu ulehčí život Patrikovi, Ditě a Samuelovi."

"Pro mě je to velmi významné, že člověk má příležitost vrátit něco těm, kteří neměli takovou příležitost jako on. Je to vynikající možnost pro lidi a pro týmy v basketbalové lize, při níž se všechny kluby dají dohromady, odloží všechny své rozpory," řekl pardubický hráč Levell Sanders. Sám prý do sbírky přidá ještě 10 tisíc korun navíc.

Charitativní akce Každý koš pomáhá se poprvé uskutečnila v dubnu 2007, kdy se na ní s Redakcí sportu České televize dohodly historicky poprvé všechny kluby Mattoni Národní basketbalové ligy. Podle dostupných informací nemá v Evropě obdobu. V roce 2007 se podařilo vybrat celkem 274 532 Kč, o rok později 220 771 Kč. Garant projektu v České televizi Jakub Bažant doufá, že se letos vybere nejméně 150 000 korun.

Přímé přenosy ze 42. kola Mattoni NBL na ČT4:

7. dubna od 17.50 hodin - BK Prostějov vs. Breda & Weinstein Opava,

8. dubna od 17.50 hodin - ČEZ Basketball Nymburk vs. NH Ostrava,

9. dubna od 17:50 hodin - USK Praha vs. Synthesia Pardubice.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články