Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Cleveland podlehl Lakers a přišel o domácí neporazitelnost

New York – Basketbalisté Clevelandu poprvé v této sezoně NBA prohráli v domácím prostředí, když nestačili na nejlepší celek soutěže Los Angeles Lakers. Pod vítězství kalifornského týmu 101:91 se nejvýrazněji podepsal Lamar Odom, jenž si 28 body vylepšil osobní maximum v tomto ročníku. Chřipkou oslabený Kobe Bryant přidal dalších 19 bodů.

New York Knicks - Cleveland Cavaliers
zdroj: ČTK/AP autor: Kathy Willens

Lakers přitom v souboji dvou aspirantů na titul prohrávali v poločase o deset bodů, třetí čtvrtina vyzněla ale jasně v jejich prospěch. Domácím navíc nezahrála podle představ jejich největší hvězda LeBron James. Ten se z dvaceti pokusů z pole trefil do koše jen pětkrát. Lakers dokázali vyhrát všech šest posledních zápasů na palubovkách soupeřů včetně souboje s mistrovským Bostonem z minulého týdne.

Basketbalisté Celtics neuspěli ani v neděli proti dalšímu přednímu týmu Západní konference San Antoniu. To dokázalo vyhrát v Bostonu 105:99, když v posledních 45 sekundách nastřílelo 14 bodů. Vedle tradičních opor Spurs se blýskl 23 body Matt Bonner, domácím nestačilo ani 26 bodů a 12 doskoků Kevina Garnetta.

Do třetice se v nedělním souboji dvou předních celků z opačných konferencí dařilo týmu ze západu, neboť Phoenix uspěl na palubovce Detroitu po výsledku 107:97. Rozehrávač hostů Steve Nash nastřílel 15 bodů, dalších 21 košů připravil svým spoluhráčům, čímž si vylepšil sezonní maximum v počtu asistencí.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články