Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

LeBron James nastřílel New Yorku 52 bodů

New York - Jen dva dny po novém rekordu Madison Square Garden, o který se 61 body postaral Kobe Bryant, viděla tato newyorská hala další skvělý střelecký výkon. LeBron James z Clevelandu si ve středečním duelu NBA s basketbalisty New Yorku Knicks připsal 52 bodů a pomohl svému týmu k výhře 107:102.

James sice žádný rekord nepřekonal, jeho 52 bodů však bylo třetím nejlepším střeleckým výkonem hostujícího hráče v Madison Square Garden. Hvězda Clevelandu navíc dosáhla v utkání ve slavné hale hranice 50 bodů již podruhé, což se v historii NBA povedlo jen legendárnímu Michaelu Jordanovi.

Čtyřiadvacetiletý James si vedle 52 bodů připsal 11 asistencí a deset doskoků a zaznamenal 21. triple-double v kariéře. Stal se prvním hráčem od roku 1975, kdy se něco podobného povedlo Kareemu Abdulu-Jabbarovi, který zaznamenal triple-double při zisku přes 50 bodů.

"Dostat se do společnosti borců jako Jordan a Kareem pro mě hodně znamená. Dneska jste viděli, co všechno dokážu," citovala Jamese agentura Reuters.

Další vydařené střelecké vystoupení má za sebou i Bryant, který 36 body pomohl Los Angeles Lakers k výhře 115:107 na palubovce Toronta. "Tři čtvrtiny nám trvalo, než jsme si zvykli na jejich styl," řekl Bryant. "Jakmile jsme si zvykli, dostali jsme se do vedení a už ho nepustili," dodal.

Pro Lakers bylo vítězství nad Raptors čtvrtou výhrou za sebou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články