Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dánští a polští házenkáři postoupili do semifinále MS

Záhřeb - Do semifinále mistrovství světa postoupili dánští a polští házenkáři. Úřadující evropští šampioni Dánové dnes v posledním kole čtvrtfinálové skupiny v Zadaru zdolali obhájce zlatých medailí Němce 27:25 a zajistili si první místo. Německé mužstvo se tak s vítězstvím rozloučilo.

zdroj: ČT4

Poraženým Němcům ještě zůstala teoretická naděje na druhou pozici, potřebovali k ní však nerozhodný výsledek večerního utkání Polsko - Norsko. K remíze v něm skutečně nebylo daleko, když úřadující vicemistři světa Poláci v závěrečných 90 sekundách zlikvidovali dvoubrankovou ztrátu a vyrovnali, pouhé dvě vteřiny před koncem však Siodmiakova trefa na konečných 31:30 vynesla postup jim.

V záhřebské skupině si účast v pátečním semifinále již dříve zajistili olympijští vítězové z Pekingu Francouzi a reprezentanti domácího Chorvatska. Vzájemný duel vyhráli o tři branky Chorvati, kteří se o finále utkají s Polskem, Francie bude hrát s Dánskem.

Slovenské házenkáře čeká ve čtvrtek zápas o konečné deváté místo proti Norsku. Velkým zklamáním skončil turnaj pro Rusy, kteří v posledním utkání dostali od Rumunska 42 gólů a skončili až šestnáctí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články