Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Volejbalisté z Budějovic už v Lize mistrů nepostoupí

České Budějovice - Volejbalisté Českých Budějovic přišli v Lize mistrů o naději na postup do osmifinále. V utkání pátého kola skupiny B podlehli v domácím prostředí portugalské Vitorii 0:3 po setech 18:25, 16:25 a 27:29 a po páté prohře už nemohou opustit poslední místo tabulky. Právě s Vitorií přitom český mistr odehrál dosud nejvyrovnanější zápas, v listopadu v Guimaraesi soupeři podlehl až po pětisetovém dramatu.

Domácí odveta se však dnes proměnila v exhibici Portugalců. Jihostroji po ní zůstala už jen teoretická šance na to, že z posledního místa ve skupině projde alespoň do čtvrtfinále Poháru CEV.

Jihočeši se v úvodní sadě zasekli na 17. získaném míči, dál už jim protivník s jedinou výjimkou bodovat nedovolil a impozantní sérií 9:1 set jednoznačně rozhodl. Nic nebyla platná velmi dobrá práce domácích bloků, Vitoria přesto měla v útoku daleko vyšší úspěšnost.

Vitoria jasně vedla na smeči i v obraně

Značný rozdíl na smeči, ale i na příjmu a při obraně v poli hrál hostům do karet dál. V druhém dějství jim vynesl až osmibodový náskok, když trenéru Petru Bromovi nepomohlo ani střídání smečařů a příchod mladíků Emmera s Procházkou. Poslední bod získal portugalský celek dalším razantním servisem.

Také ve třetím setu nacházely nápadité kombinace Vitorie domácí obranu občas zcela nepřipravenou, do koncovky šli Portugalci s dvoubodovým náskokem. Jihostroj ještě zabojoval a otočil na 22:21, jenže málokdy vídaná Čajanova chyba vrátila vedení hostům a ti ho při pátém mečbolu proměnili ve vítězství.

Trenér Brom poznamenal, že hlavní rozdíl mezi oběma mužstvy byl v efektivitě útoku. "S takhle nízkým procentem nemůžeme uspět," řekl v České televizi. Jeho celek se s Ligou mistrů, která vyvrcholí na počátku dubna závěrečným turnajem v Praze, rozloučí za týden zápasem v belgickém Maaseiku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články