Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Turečtí fanoušci zahnali izraelské basketbalisty do šaten

Ankara - Agresivní turečtí fanoušci dnes vystrašili basketbalisty izraelského týmu Bnei Hašaron, kteří přijeli do Ankary k utkání Evropského poháru na palubovku týmu Türk Telekom. Hráči hostujícího týmu před domácími příznivci, kteří protestovali proti konfliktu v Gaze, raději prchli do šatny a už se nevrátili.

Basketbalisti
zdroj: wikipedia.org

Turečtí fanoušci hrozili Izraelcům pěstmi a skandovali hesla "Alláh je velký" či "Vrah Izrael". Nejméně jeden z nich hodil na palubovku botu. Policie pomocí štítů hráče na cestě do kabin ochránila, do svých šaten odešli také basketbalisté tureckého celku.

Zhruba tisícovce mužů z pořádkových sil se podařilo halu vyklidit i za pomoci falešné zprávy, že utkání bylo odloženo. Rozhodčí poté chtěli odehrát zápas před prázdnými tribunami, to však Izraelci odmítli a zůstali v šatně. Nejspíš tak prohrají kontumačně. 

Nepokoje vypukly už dříve před zápasem, kdy proislámská skupina zapálila před stadionem izraelskou vlajku. Turecko patří po zahájení pozemní ofenzivy v Gaze k velkým kritikům Izraele a požadovalo po Organizaci spojených národů, aby se zasadila o zastavení násilí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články