Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Nymburk v poháru vyhrál nad Podgoricou a drží šanci na postup

Podgorica (Černá Hora) - Basketbalisté Nymburka v dnešním duelu Evropského poháru získali důležitou výhru na palubovce Podgorici v poměru 66:63. Stále tak drží šanci na postup do vyřazovacích bojů. Příští úterý v Pardubicích musí v přímém souboji zdolat konkurenční Vršac.

Nymburku první vítězství na palubovce soupeře hodně pomohlo ve hře o postup, stejně jako neúspěch Vršacu v dalším dnešním duelu se suverénním Bilbaem, které mělo účast mezi elitní šestnáctkou už jistou. Čeští šampioni tak nyní mají shodnou bilanci dvou výher a tří porážek právě s Vršacem, takže v posledním utkání mají vše ve svých rukou. 

Jakékoliv vítězství nad srbským soupeřem teď Středočechy posune do další fáze druhé nejprestižnější evropské klubové soutěže. Nymburk dnes v pravý čas přerušil šňůru tří porážek a vyhrál poprvé od začátku listopadu, kdy doma zdolal právě Podgoricu. 

Svěřenci trenéra Muliho Kacurina dnes nechali zapomenout na první ligovou prohru v sezoně ze závěru prosince v Děčíně, Nymburk dnes naopak slavil úspěch díky dobře organizované hře a především precizní defenzivě. 
     
Ve vyrovnaném utkání se žádnému ze soupeřů nepovedl velký trhák, duel se lámal v poslední čtyřminutovce. Hosté sice vedli už 60:56, ale Podgorica bojující o udržení poslední šance se ještě vzepjala a talentovaný Dašič vzpouru domácích korunoval úspěšnou trojkou, po níž domácí poskočili do jednobodového vedení. 

Hosté však nezpanikařili. Jagodnik přesnou střelou znovu poslal vpřed Nymburk a Gray vzápětí ukázal přesnou ruku i při dvou trestných hodech, kterými odpověděl na další vyrovnání Podgorici. Stejný hráč totožný kousek předvedl vzápětí ještě jednou a těsně před závěrem pojistil cenný nymburský triumf.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články