Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Házenkářky zakončí kvalifikaci, Jeřábková jim nepomůže

Markéta Jeřábková nepomůže českému týmu v závěrečných dvou utkáních kvalifikace mistrovství Evropy na Islandu a proti Slovinsku. Opora českých házenkářek se sice zotavila z operace kolena, ale ještě není schopna plnohodnotně absolvovat přípravu a zasáhnout do zápasů.

Markéta Jeřábková
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Carl Sandin

Jeřábková se zúčastnila rekondičního bloku přípravy národního týmu před závěrem kvalifikace a po něm se rozhodla, že do zápasů nenastoupí. "Po první části přípravy jsme se po konzultaci s lékaři, fyzioterapeuty a samozřejmě samotnou Markétou dohodli, že nemá cenu riskovat. Markéta ještě není schopná absolvovat házenkářskou přípravu a v neděli dopoledne odjela domů. Usoudili jsme, že nemá cenu ji tady dále držet a doufat, že by mohla ve středu nebo v neděli hrát. Nebylo to reálné," uvedl trenér reprezentace Jan Bašný.

Ve středečním utkání na Islandu se český kouč bude muset obejít i bez zraněných Jany Šustkové a Petry Adámkové. Dodatečně proto povolal Hanu Kvášovou, dříve Kutlvašrovou. "Jana Šustková má zraněnou nohu v oblasti klenby nártu, Petra Adámková si zranila na klubovém tréninku kotník. U obou jsem doufal, že se dají dohromady a budou moci nastoupit, ale středeční zápas pro ně nakonec nepřipadá v úvahu," uvedl Bašný.

"Dnes v poledne odjedou do Prahy na další vyšetření za reprezentačním doktorem Filipem Svatošem. Tam se rozhodne, jestli se k nám budou moci ve čtvrtek přidat a připravovat se s námi na nedělní zápas proti Slovinsku," dodal kouč.

Zápas na Islandu a nedělní duel v Mostě proti Slovinsku rozhodnou o tom, zda český tým postoupí na evropský šampionát. Po čtyřech duelech šestidílné kvalifikace jsou reprezentantky ve čtyřčlenné skupině třetí o bod za druhým Slovinskem. Na závěrečný turnaj postoupí z každé skupiny dva týmy, které doplní nejlepší celek z třetích míst.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkářky čeká kvalifikace na Islandu
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články