Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Házenkářky podlehly Nizozemsku a play off o MS si nezahrají

Emmen (Nizozemsko) - České házenkářky nebudou hrát play off o postup na mistrovství světa. Svěřenkyně Jiřího Tkadlece a Lenky Černé prohrály dnešní kvalifikační utkání s domácím Nizozemskem 21:24 a už nemohou skupinu v Emmenu vyhrát.

Českému týmu zbývá sehrát dvě utkání a před nimi mají čtyřbodovou ztrátu na dnešního soupeře a dalšího svého přemožitele Litvu. Postupové šance má ještě Turecko, které bude v neděli posledním soupeřem českých házenkářek. V sobotu je čeká Velká Británie, která ještě nebodovala. 

Do dnešního zápasu nevstoupily házenkářky šťastně a záhy prohrávaly 1:6. Podařilo se jim ale rozjezd domácího družstva zastavit a těsně před přestávkou byl stav nerozhodný. Když Simerská neproměnila vyloženou šanci, poločas vyhrál o gól soupeř. 

Situace se opakovala i po změně stran, úvodní čtyřgólovou ztrátu dokázal český tým snížit maximálně na polovinu. V závěrečné desetiminutovce trenér Tkadlec zariskoval a za vytaženou obranu poslal do branky dokonce svoji hrající asistentku, dvaačtyřicetiletou Černou. Spoluhráčky se však neprosadily v útoku. 

Výsledky: 

Nizozemsko - Česko 24:21 (11:10) 

Sestava a branky ČR: Selicharová, Černá - Zámorská 2, Kysučanová, Zachová, Poznarová, Salčáková, Růčková, Štěrbová 6, Hrbková 1, Simerská 1, Vojtíšková 11/4, Tomečková. Sedmimetrové hody: 5/4 - 3/3. Vyloučení: 2:2. Diváci: 1200. 

Řecko - Litva 33:45 (15:24), Turecko - Velká Británie 22:14 (9:7)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články