Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Pardubice pokračují směrem semifinále. Sérii s Ústím rozhodl sedmý zápas

Pardubičtí basketbalisté si zahrají semifinále play-off NBL. Rozhodl o tom sedmý duel série proti Ústí na Labem, který Pardubičtí vyhráli na domácí palubovce 70:60. Konečný stav čtvrtfinálového klání je 4:3. Pardubice nyní čeká souboj s Opavou.

Pardubický Jiří Welsch
zdroj: ČTK autor: Kolařík Stanislav

Ústí prošlo do play-off až ze sedmé příčky díky třem závěrečným výhrám. Proti druhým Pardubicím tak bylo outsiderem, ovšem už v základní části byly vzájemné zápasy velmi vyrovnané. A to se potvrdilo i ve čtvrtfinále, kde hned čtyři duely skončily rozdílem do čtyř bodů. Ústí vedlo 1:0 a 2:1, Pardubice otočily na 3:2 a nakonec zvládly i rozhodující zápas, když tentokráte Ústí selhalo v útoku.

Důležitost utkání se podepsala na důslednosti obran i nervozitě hráčů a oba celky tak v poločase měly úspěšnost střelby jen 25 procent. Pardubice si alespoň pomáhaly lepším doskokem, už v poločase měly 35, což je často číslo za celý zápas.

Ve druhé půli pak domácí zpřesnili i útok, když se k velmi dobře hrajícímu Kamilovi Švrdlíkovi, který zaznamenal 18 bodů a 11 doskoků, přidal i Brandon Spearman a náskok narostl až na 21 bodů. Ústí sice v závěru zejména díky Donaldu Robinsonovi zabralo, ale prohru už neodvrátilo a přišlo o šanci na první postup do semifinále v historii.

"Vedli jsme skoro o dvacet bodů, ale Ústí to stáhlo až na sedm. Ale podařilo se nám to udržet až do konce," řekl člen vítězného týmu Radek Nečas. "Přišla celá hala, skvělá atmosféra – bylo to nahoru a dolů," dodal zkušený basketbalista.

Další z pardubických hráčů souhlasil s tím, že se čtvrtfinálový soupeř ukázal těžším oříškem, než se dopředu předpokládalo. "Série nám trvala déle, než jsme čekali," přiznal Jiří Welsch. "Teď si musíme uvědomit, že jsme jen splnili očekávané," podotkl. 

Pardubice - Ústí nad Labem 70:60 (16:10, 29:25, 56:37)

Nejvíce bodů: Švrdlík a Spearman po 18, Půlpán 9, Pandula 8 - Robinson 17, Pecka 15, Šotnar 9. Konečný stav série: 4:3. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články