Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Přiletěl, viděl, trénoval. Hvězdný Cal Ripken učil mladé baseballisty, jak na homerun

Do Česka přiletěla hvězda MLB Cal Ripken Jr. Vítěz Světové série neztrácel čas a vedl ukázkové tréninkové jednotky mladých baseballistů z českých a evropských týmů. Mimo jiné prozradil, jaké je tajemství správného odpalu.

Cal Ripken vede v Praze trénink mladíků
zdroj: ČBA

"Pro mě je to zázrak a splnění snu. Teprve teď jsem uvěřil tomu, že je tady," prohlásil předseda České baseballové asociace Petr Ditrich.

Cal Ripken odehrál v baseballové MLB 2632 zápasů v řadě. Devatenáctkrát se dostal do výběru pro All Star Game, dvakrát získal MVP a byl zvolen do Síně slávy. Do Evropy přiletěl vůbec poprvé.

Během sobotního tréninku na Eagles Praha legenda týmu Baltimore Orioles prozradila dětem, jak správně odpalovat. "Naprosto klíčové je správné načasování a hodně moc tréninku. Základní síla vychází ze zadní nohy," předváděl přímo na hřišti Ripken, který nechyběl ani v jednom zápase MLB po dobu 16 let.

Je nám líto, video expirovalo.
Do Česka přijela baseballová legenda

"Děti byly skvělé. Bylo jich zde hodně a trénovali jsme na několika pozicích. Byla to velká zábava," uvedl Ripken.

"Cestoval jsem do Japonska, Nikaraguy nebo do Číny a jazyk baseballu je vždycky stejný. Velice se těším, až se dozvím více o českém baseballu. Zatím jsem viděl, jak vypadal tento komplex na Eagles Praha před dvaceti lety, jaké změny prodělal. I z toho je vidět, jak je tento sport v České republice čím dál populárnější," dodala legenda.

Zdroj
Česká baseballová asociace

Hlavní zprávy

Nejčtenější články