Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Sparta znovu otočila duel během minuty a zahraje si finále s Chrudimí

Stali se z nich specialisté na rychlé obraty, což jim přineslo dvojnásobnou radost. Futsalisté Sparty zvládli rozhodující pátý duel semifinálové série na půdě Plzně a po vítězství 7:2 si zahrají poprvé v historii o titul. Jejich soupeřem budou obhájci z Chrudimi. Hvězdou utkání byl Michal Belej, který nasázel hattrick.

Futsalisté Sparty Praha
zdroj: Facebo Sparta Praha futsal

Ve čtvrtém utkání, v němž odvraceli mečbol Plzně, Sparta zvládla při nepříznivém stavu nasázet tři góly během necelé minuty a tento kousek jí přinesl vytoužené vítězství. Podobný scénář se pak opakoval i v rozhodující bitvě.

Pražané na západě Čech ztratili vedení a domácí si vytvořili náskok 2:1, s kterým odešli i do kabin. Mezi dvaadvacátou a třiadvacátou minutou ale Sparta předvedla klíčový zvrat. Na trefu kapitána Davida Cupáka navázal Brazilec Angellot a hosté už si dokráčeli k vytouženému třetímu bodu v sérii.

"Byl to adrenalin. Pátý zápas, vabank, padesát na padesát. V poločase jsme zase prohrávali, ale řekli jsme si o přestávce, že máme 20 minut. Klobouk dolů před mančaftem a před tím, co jsme v druhé půli odehráli," řekl Michal Belej.

Byl to právě specialista na Plzeň, který si vedení brzy pojistil. V zápase mu to navíc pálilo a celkově nasázel hattrick. Střelecky se dařilo i Brazilci Pimpolhovi, jenž se do statistik zapsal dvěma zásahy.

Branky domácích zaznamenal Michal Holý a Tomáš Vnuk.

Sparta ve finále vyzve Chrudim, která v druhé sérii přejela Litoměřice 3:0 na zápasy a je favoritem na zisk dalšího titulu. V současnosti jich má na kontě 13 a domácí soutěži vládne nepřetržitě od sezony 2006/07.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta znovu otočila duel s Plzní a je ve finále futsalové ligy

Semifinále play-off první futsalové ligy - 5. zápas:

Plzeň - Sparta Praha 2:7, konečný stav série 2:3.

Sparta se ve finále utká s Chrudimí.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články