Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Čeští házenkáři zvítězili v kvalifikaci ME nad Lucemburskem

Lucemburk - Čeští házenkáři vyhráli v kvalifikaci mistrovství Evropy i třetí zápas a s plným počtem bodů vedou tabulku šesté skupiny. V Lucembursku dnes favorizovaný český výběr zvítězil 35:24. Odveta je na programu v neděli v Lovosicích.

Čeští házenkáři
zdroj: ČTK autor: Šefr Igor

V úvodu přibývaly branky na obou stranách jen pomalu, na konci první desetiminutovky vedl český celek 4:1. Domácí pak vyrovnali hru a v 17. minutě dokázali snížit na rozdíl dvou branek (5:7). Poté byl ale na dvě minuty vyloučen lucemburský pivot Majerus a Češi toho využili k trháku na 11:5. 

Češi ovládli první i druhý poločas

Domácí trenér Adrian Stout se pokusil zastavit český tlak oddechovým časem, ale ukrojit ze soupeřova náskoku jeho tým nedokázal. Češi tak v poločase odcházeli do kabin s vedením 16:10. 

I druhý poločas se nesl v režii českého celku, který se prosazoval především ze spojek. Zářili střelci Filip Jícha a Ondřej Zdráhala, i díky jejich gólům vedlo Česko v 42. minutě už desetibrankovým rozdílem 24:14. Nakonec se oba trefili sedmkrát. 

Lucembursku se ještě podařilo snížit na 20:26, ale zbytek utkání patřil opět hostům. Šňůrou čtyř branek v závěru zápasu upravilo české mužstvo na konečných 35:24. 

Výsledek: 

Lucembursko - Česko 24:35 (10:16) 

Sestava a branky Česka: Štochl, Galia - Lehocký 3, Mičkal 1, Zdráhala 7, Vraný, Kubeš 1, Číp 4, Jícha 7, Filip 3, Hynek, Szymanski, Mráz 4, Sklenák 5. 

Nejvíce branek Lucemburska: Link 6/5, Scholten 5, Ley 3. Rozhodčí: Veber, Pangerc (oba Slovin.). Sedmimetrové hody: 6/5 - 3/3. Vyloučení: 3:3. Diváci: 1200.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články