Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Běžkotoulky

Místo San Francisca do Baltimore. Červenka chce v kempu Orioles prorazit do třetí ligy

Po sedmiletém působení v Clevelandu podepsal baseballista Martin Červenka smlouvu se slavným San Franciscem Giants. Na západním pobřeží USA se ale český catcher dlouho neohřál, projevil o něj totiž zájem jiný klub MLB, Baltimore Orioles a získal jeho práva. V tréninkových zápasech se dokonce několikrát objevil na soupisce elitního výběru, po kempu se ale chce hlavně v rámci nižších soutěží posunout do třetí ligy, odkud je zase o krok blíž do vysněné Major League.

Martin Červenka
zdroj: baseball.cz autor: Jan Beneš

"Když jsem se to dozvěděl, byl to pro mě celkem šok. Těší mě však, že o mě v Baltimore tak stáli," prohlásil Červenka, který se nyní připravuje s Orioles na Floridě. Na konci března se rozhodne, v jaké lize se talentovaný catcher představí. 

V uplynulé sezoně se podílel na triumfu Lynchburg Hillcats ve čtvrté nejvyšší baseballové lize High A. Pro letošní rok má v plánu se posunout minimálně do vyšší ligy - Double A. V té Baltimore zastupuje marylandský tým Bowie Baysox.

"Věřím, že v organizaci Baltimore dostanu během jarní přípravy šanci ukázat, co umím. Velice hezky mě přivítali. Jsem rád, že to nakonec takhle dopadlo," tvrdil Červenka.

Orioles ho získali v rámci "winter meetings", kde mohou organizace MLB libovolně vyměnit hráče z nižších soutěží. "Prý jsem se jim líbil hlavně v zápasech, ve kterých jsem proti nim v minulém roce nastoupil. Myslím, že jsem jim dal několik homerunů," popsal Červenka.

Podmínky ve smlouvě zůstaly stejné. "Jen se vyměnil název týmu. Samotný šéf této organizace, který má na starosti nižší soutěže, prý o mně slyšel od trenérů z předešlého týmu chválu," dodal Červenka.

V rámci "spring trainingů" byl český reprezentant občas napsán i na soupisku A-týmu. "Většinou si na každý den pozvou jednoho až dva catchery z nižších lig, aby chytali nadhozy od elitních hráčů. Byla to pro mě velice zajímavá zkušenost," pochvaloval si.

Krotit musel míčky od Kevina Gausmana, Tannera Scotta nebo Huntera Harveyho. "Všichni jsou skvěle připraveni a je na nich vidět, proč hrají nejlepší baseballovou ligu na světě. Oproti nadhazovačům z nižších lig jsou neuvěřitelně přesní."

Červenka samozřejmě sní, že si s hvězdami Orioles zahraje v jednom týmu i během sezony. Loni byl vybrán do ideální sestavy Indians sestavené z hráčů působících v nižších soutěžích a v zámoří má jméno. "Jsem tu, abych hrál v MLB. Poperu se o to," uzavřel Červenka.

Zdroj
baseball.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články