Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Smolný vlastní gól Poličku nezlomil a napočtvrté vyhrála MČR v sálovém fotbalu

Na čtvrtý pokus se sáloví fotbalisté Poličky dočkali mistrovského tilulu. Východočeši dokázali zlomit prokletí druhých míst a na finálovém turnaji v Luhačovicích porazili ve finále pražskou Spartu 4:3 po penaltovém rozstřelu.

Je nám líto, video expirovalo.
Polička po penaltové výhře nad Spartou vyhrála MČR v sálovém fotbale

Třikrát za sebou hráli fotbalisté Poličky finálový zápas mistrovství republiky, vždy neúspěšně. V souboji třetího s pátým po základní části byli Východočeši favority, přesto znovu nebyli daleko od porážky.

Spartě se podařilo smazat dvoubrankový náskok soupeře a necelé dvě minuty před koncem šla dokonce po kuriózním vlastním gólu Miroslava Stejskala do vedení. Jiří Mužík ale z dorážky stačil ještě vyrovnat a závěrečný rozstřel už zvládla Polička lépe.

"Po tom vlastňáku před koncem už jsem přestal věřit i já. Nějakou náhodou jsme ale vyrovnali a to jsem si říkal, že to už není možné, že to už musíme dát. Šlo to do penalt, to je loterie, tam člověk nikdy neví. Měli jsme štěstí," zhodnotil zápas trenér vítězů František Švec.

V utkání o bronz se potkaly dva nejlepší týmy dlouhodobé části soutěže a úspěšnější byl druhý zástupce hlavního města Chemcomex, který přehrál Zlín jasně 9:2. Valaši tak po suverénních výkonech v sezoně nakonec zůstali bez medaile.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články