Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Do třetice všeho dobrého. Florbalistky Vítkovic znovu ovládly základní část

Královnami základní části extraligy se staly potřetí v řadě florbalistky Vítkovic, kterým k tomu pomohlo vítězství v závěrečném 22. kole na hřišti Jižního Města 6:3. Za soupeře ve čtvrtfinále play-off si posléze vybraly FbŠ Bohemians.

Vítkovické florbalistky se radují z vítězství v Českém poháru
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Hráčky mistrovského Jižního Města, které při shodě bodů skončily druhé vinou horšího skóre ze vzájemných zápasů s Ostravankami, se rozhodly v úvodu play-off pro pražské derby s Panthers. Chodov si zvolil za soupeře Jičín a poslední dvojici vytvořily FBC Ostrava s Libercem.

Vítkovice po domácí prohře s Jižním Městem 3:4 potřebovaly k obhájení triumfu v základní části zvítězit v základní hrací době. Zápas rozhodly ve třetí třetině, když po dvou dějstvích byl stav nerozhodný 2:2.

"V první části to bylo vyrovnané utkání, kde hra obou týmů byla hodně opatrná a nervózní. Druhá třetina vyzněla lépe pro Tigers, i když jsme nastřelili spoustu tyček a mohli jsme být klidnější. Třetí třetina byla v naší režii a byli jsme jednoznačně lepší," řekl trenér Vítkovic Richard Urban.

Základní část vyhrály Vítkovice počtvrté v historii, když kralovaly také v ročníku 1998/99.

Extraliga florbalistek - 22. kolo:

FK Jižní Město - 1. SC Vítkovice 3:6 (0:1, 2:1, 1:4), Panthers Praha - FBK Jičín 7:8 (2:3, 2:3, 3:2), FBC Ostrava - FbŠ Bohemians 4:2 (2:1, 0:0, 2:1).

Dvojice pro čtvrtfinále play-off (začíná 10. března): 1. SC Vítkovice - FbŠ Bohemians, FK Jižní Město - Panthers Praha, Chodov - Jičín, FBC Ostrava - Liberec.

Dvojice pro 1. kolo play down (začíná 10. března): FBS Olomouc - Sokol Královské Vinohrady, Tatran Střešovice - Židenice.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články