Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Nymburk se v osmifinále LM střetne s AEK Atény

Na třetí celek řecké ligy narazí v osmifinále Ligy mistrů nymburští basketbalisté. Český tým změří síly s AEK Atény. V případném čtvrtfinále by poté Nymburk v boji o Final Four šel proti vítězům duelu mezi Štrasburkem a litevským Neptunasem Klajpeda.

Eugene E. Lawrence z Nymburku
zdroj: ČTK autor: Kolařík Stanislav

Nymburk skončil v základní skupině na druhém místě a mohl dostat jen celky ze třetích míst. V osudí byly také PAOK Soluň a německý Oldenburg, ale los Středočechům určil za soupeře aténský AEK. S ním se český šampion dosud nikdy neutkal.

AEK skončil ve skupině C za Štrasburkem a Banvitem s bilancí osmi výher a šesti porážek. Jeho klíčovými hráči jsou Američané Mike Green a Manny Harris, který odehrál 93 zápasů v NBA, a také dvojnásobný vítěz Euroligy Dušan Šakota. Pod košem je nebezpečný 210 centimetrů vysoký Dimitris Mavroeidis či další Američan Vince Hunter, který byl do ledna na soupisce Memphisu v NBA.

"V této fázi soutěže si již nikdo nemůže vybírat soupeře, všichni jsou silní. AEK se aktuálně zdá jako nejlepší z trojice potenciálních soupeřů. V této chvíli je to jen na nás, abychom se připravili na oba dva zápasy," řekl manažer Nymburka Ondřej Šimeček.

První duel se uskuteční 6., nebo 7. března v Aténách, odveta 13., nebo 14. března v Nymburce. Mezi posledních osm týmů postoupí ten, který bude mít v součtu obou zápasů více nastřílených bodů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články