Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Trenéři se rozhodli posílit: házenkáře na ME doplnil pivot Šlachta

Zvýšit údernou sílu útoku českého týmu na mistrovství Evropy házenkářů v Chorvatsku má pivot Petr Šlachta. Trenéři Jan Filip a Daniel Kubeš se rozhodli využít možnosti udělat v kádru v průběhu nadstavbové části šampionátu až dvě změny a před závěrečnými dvěma zápasy čtvrtfinálové skupiny povolali pětadvacetiletého hráče maďarského celku Dabas.

Čeští házenkáři
zdroj: ČTK autor: Dufek Ivo/chf.cz

Šlachta se před turnajem nevešel do konečné šestnáctičlenné nominace, ale nyní by si mohl zahrát nadcházející duely s Makedonií a Slovinskem.  

"Chceme trochu posílit hru na pivotu. Nebylo to vepředu úplně takové, jak bychom si představovali. Teď dostane Petr příležitost. To neznamená, že Štěpán Zeman s Leošem Petrovským hrát nebudou. Oba dva brání výborně, určitě je chceme využít, ale vzali jsme do toho Petra s tím, že chceme posílit," řekl pro svazový web Filip.  

Na soupisce je nyní sedmnáct hráčů, o jednoho víc, než kolik může zasáhnout do utkání. "Jeden hráč z toho vypadne, ale neznamená to, že turnaj pro něj končí. Ještě tam můžeme udělat jednu změnu. Může to být tedy každý zápas jinak. Jestli se třemi pivoty a vypadne z toho někdo jiný, nebo se dvěma. Je to otevřené, zatím to sami nevíme," dodal Filip.  

Šlachta s Janem Sobolem vypadli z nominace těsně před šampionátem. "Jsem rád, že tady můžu být alespoň na závěrečnou fázi. A doufám, že týmu pomůžu," řekl nyní Šlachta.  

V Chorvatsku se k týmu připojil v sobotu odpoledne a v neděli dopoledne už trénoval. "Myslím, že zas takový problém to není. Trochu jsem se musel rozkoukat, zjistit, jaký je plán, ale vypadl jsem z toho vlastně jen na týden," konstatoval pivot.  

Český tým po výhrách nad Dánskem a Maďarskem nečekaně postoupil ze základní skupiny do čtvrtfinálové fáze. V úvodním duelu šestičlenné skupiny prohrál s Německem a v nadstavbové části ho čekají ještě dva zápasy - v úterý s Makedonií a ve středu se Slovinskem. Do semifinále projdou první dva celky ze skupiny, Češi jsou zatím pátí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články