Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Česká korfbalová reprezentace vstoupila do Challenge cupu výhrou nad Portugalskem

V nizozemském Rotterdamu odstartoval Challenge cup - největší korfbalový turnaj na světě. Po jedenácti hodinách strávených na cestě v autobusu se do něj zapojily i české reprezentační týmy. Seniorská reprezentace na úvod turnaje přehrála Portugalce 18:15. Z postupu do další části Challenge cupu se radovali i čeští korfbalisté do sedmnácti let, kteří zdolali Německo 12:7.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští korfbalisté na úvod Challenge cupu zdolali Portugalsko

Korfbal patří v České republice k malým sportům. V Nizozemsku, kde tento sport pro smíšené týmy vznikl, je ale hodně populární. Na největší světový turnaj dorazilo do Rotterdamu více než 50 týmů. Česká seniorská reprezentace zahájila Challenge cup výhrou nad Portugalskem 18:15.

"Bylo to asi jednodušší, než jsme čekali. My jsem byli unavení, oni byli unavení po cestě, ale nám to sedlo líp. A oni tu nejsou v tý nejsilnější sestavě a to nám vyhovovalo," vysvětlil český reprezentant Petr Pešák.

Do vyřazovacích bojů postoupila i česká reprezentace do sedmnácti let, když ve skupině po třech prohrách zdolala Německo 12:7. "Je dobře, že jsme ten zápas zvládli, protože si můžeme zahrát i zítra o cenné umístění. Asi by nebylo úplně dobře jet až do Rotterdamu a vypadnout první den," řekl český reprezentant do sedmnácti let Adam Lorenz.


Hlavní zprávy

Nejčtenější články