Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Norky přehrály Nizozemsko, o zlato budou hrát s Francií

Podruhé za sebou si finále mistrovství světa zahrají norské házenkářky. V semifinále turnaje porazily Nizozemsko jednoznačně 32:23. Norky se v neděli utkají o titul s francouzskými házenkářkami, které vyřadily na cestě do finále Švédsko 24:22.

Utkání Česko - Norsko
zdroj: chf.cz autor: Alžběta Vejrostová

Týmy Norska a Nizozemska spolu hrály o zlato na MS 2015 i na loňském ME, pokaždé uspěly Seveřanky. Letos se střetly v semifinále a o vítězi bylo prakticky jasno už po čtvrthodině, neboť Norky vedly 10:2. Jejich náskok pak už neklesl pod šest branek.

Na oba soupeře na turnaji narazily i české reprezentantky. Norsku v základní skupině podlehly vysoko 16:34, Nizozemsko je po výhře 30:26 vyřadilo ve čtvrtfinále.

Další přemožitelky českého výběru Švédky postoupily do semifinále MS poprvé, a ani proti Francii neměly daleko k úspěchu. Gulldénová je ještě v 56. minutě poslala v přesilovce do vedení 22:21, ale poslední tři góly zápasu pak vstřelily Francouzky.

Norské házenkářky budou usilovat o čtvrtý titul, Francie na MS hrála o zlato čtyřikrát, ale uspěla jen jednou. Druhé místo Francouzky obsadily i na loňských olympijských hrách v Riu.

Norsko - Nizozemsko 32:23 (17:10)

Nejvíce branek: Mörková 8/1, Oftedalová 6/1, Kristiansenová 5 - Van der Heijdenová 5, Brochová 4, Abbinghová 4/3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články