Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Nemáme se za co stydět. Čtvrtfinále na MS bude těžké zopakovat, řekla Luzumová

Po závěrečné siréně společně s dalšími českými házenkářkami smutně koukala na slavící Nizozemsko. Konec ve čtvrtfinále mistrovství klíčovou postavu národního týmu Ivetu Luzumovou samozřejmě zklamal, zároveň ale přiznala, že tým se za konečné osmé místo a výkony na turnaji nemá proč stydět.

Iveta Luzumová v duelu s Nizozemskem
zdroj: chf.cz autor: Alžběta Vejrostová

Češky sehrály s Nizozemskem vyrovnané a dramatické utkání, které ztratily až v závěru vinou několika vyloučení. "Bylo to hodně blízko. Soupeřky v útoku několikrát nevěděly, co mají hrát. Bohužel nám to nevyšlo. Ale nemáme se za co stydět, odehrály jsme dobrý turnaj," uvedla Luzumová.

Podle ní v závěru chyběly hráčkám síly. "Asi ale chybí v této fázi všem. Ke konci nás zlomilo, že jsme hrály ve čtyřech, protože jsme dostaly dvakrát dvě minuty. Soupeřky nám pak daly lehké góly a odskočily nám," řekla kapitánka.

Je nám líto, video expirovalo.
České házenkářky podlehly Nizozemsku a skončí na MS osmé

Podle ní je ale působení na turnaji a osmé místo úspěchem. "Co jsme dokázaly, to nám asi ještě úplně nedochází. Můžeme na sebe být pyšné. Doufám, že tento úspěch posune házenou výše, protože je v České republice opomíjená," zdůraznila hráčka německého Thüringeru.

Ze šampionátu si odnese emoce a zážitky. "Máme v týmu dobrou atmosféru. Je to opravdu něco neskutečného, že jsme to dotáhly až do čtvrtfinále. Bude těžké zopakovat takový úspěch. Myslím, že trenér to složil opravdu dobře. Jsme zkušené holky a potom mladé dravé holky. Mají před sebou velkou budoucnost," řekla Luzumová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články