Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zklamání je tak velké, že nejde popsat. Nizozemsko šlo porazit, smutnila Satrapová

Během čtvrtfinále mistrovství světa vytáhla několik fantastických zákroků, které držely Češky ve hře. Ani skvělý výkon brankářky Lucie Satrapové ale nakonec házenkářkám na postup nestačil, když Nizozemkám podlehly 26:30. Podle české gólmanky tentokrát reprezentaci nepřálo štěstí, jelikož soupeřky byly k porážení. Zároveň ji alespoň těšilo, že se spoluhráčkami ukázaly, že se s nimi musí počítat.

Brankářka Lucie Satrapová
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Carl Sandin

Češky měly špatný úvod, potom se ale dotáhly a celý zápas hrály vyrovnaně. V závěru ale vinou několika oslabení nedokázaly výsledek otočit, naopak soupeřky odskočily.

"Je to velká škoda, protože si myslím, že Nizozemky byly k poražení. Štěstí nám nepřálo. S holkami jsme ale bojovaly do posledního dechu a do poslední vteřiny, ale prostě to nevyšlo" řekla Satrapová, která se v zápase i blýskla gólem přes celé hřiště.

Tým držela mnoha zákroky. "Raději bych je vyměnila za výhru. Zklamání je tak velké, že se ani nedá popsat. Možná, až nás to přejde, řekneme si, že jsme přetvořily házenkářské dějiny, protože jsme mezi první světovou osmičkou. Je to pro nás čest," uznala brankářka švédského Kristianstadu. Podle ní jsou Češky v nejlepší světové osmičce právem.

Je nám líto, video expirovalo.
České házenkářky podlehly Nizozemsku a skončí na MS osmé

Házenkářky měly nejtěžší základní skupinu, ve které bylo pět evropských týmů. Dokázaly si v ní poradit s Argentinou a poté získat i klíčový zápas proti favorizovanému Polsku. Dál prohrály se Švédskem, Norskem a Maďarskem.

V osmifinále překvapivě vyřadily favorizované Rumunsko s nejlepší házenkářkou světa Cristinou Neaguovou. Tím se dostaly do nejlepší osmičky a vylepšily dosud nejlepší výsledek České republiky, kterým bylo dosud deváté místo z roku 1993.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články