Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Druhou půlku jsme radši neměly hrát. Švédsko šlo porazit, řekla zklamaná Satrapová

Proti favorizovaným Švédkám předvedla několik skvělých zákroků a i díky ní to dlouho vypadalo, že by české házenkářky i v třetím duelu na mistrovství světa mohly dojít k vítězství. Brankářka Lucie Satrapová ale po konci střetnutí musela skousávat zklamání a uznala, že druhou půlku raději národní tým neměl hrát.

Brankářka české reprezentace Lucie Satrapová
zdroj: chf.cz autor: Alžběta Vejrostová

Češky pětibrankový náskok kvůli vlastním chybám neudržely a už do šaten odcházely pouze s dvougólovým vedením. Švédky ho rychle smazaly a potom vysunutou obranou zápas otočily. "Švédky byly k poražení. Prohra je velké zklamání, měly jsme na ně," uvedla Satrapová.

Podle ní byl první poločas jako z říše snů. "Tam už se měl pískat konec a druhou půlku jsme ani neměly hrát. V ní rozhodla naše špatná obrana, technické chyby a taky nám nepomohla oslabení. Bylo to jedno s druhým," řekla brankářka, která působí ve švédském Kristianstadu.

V zápase předvedla výborné zákroky. Podle trenéra Bašného to byla právě Satrapová, která držela šance Češek na výhru, avšak ve druhé půli chyběla obrana.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkářky na MS poprvé prohrály, nad jejich síly bylo Švédsko

"Nezískali jsme žádný míč. Buď to chytla Lucka, nebo se Švédky netrefily, jinak to byl gól," řekl Bašný. Satrapová ale své zásahy po zápase nijak neřešila. "Kéž by jich bylo více," uvedla zklamaně.

Češky mají ve skupině v Bietigheimu-Bissingenu dvě výhry s Argentinou a Polskem a porážku se Švédskem. Zatím nemají jistý postup, protože se skupina může zamotat. Do osmifinále postoupí čtyři týmy z šesti. České házenkářky čekají ještě obhájkyně titulu Norky a Maďarky, alespoň v jednom z těchto zápasů potřebují bodovat.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články