Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Mohla jsem pomoci víc, ale lepí se mi smůla na paty, tvrdí brankářka Christianová

Důležitý zápas se florbalistkám nepovedl. Podesáté se na světovém šampionátu marně snažily porazit Finky. Zápas, který prohrály 1:5, přitom braly jako stěžejní pro případný boj o medaile. Teď v pátečním semifinále nejspíš narazí v Bratislavě na favorizované Švédky. Podle brankářky Jany Christianové přitom byl zápas s Finskem až do konce otevřený.

Jana Christianová (vpravo) na tiskové konferenci
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

"Je to ohromná škoda. Na holkách bylo vidět, že strašně dřou a nechávají tam všechno. Já jsem trochu zklamala, mohla jsem jim pomoci víc," řekla Christianová, která inkasovala čtyřikrát a jednou Seveřanky skórovaly do prázdné branky. Opora celku Jižního Města si vyčítala především úvodní branku v sedmé minutě. Elina Kujalaová ji překonala lehkou střelou od levého mantinelu.  

"Bylo to laciné. Beru to na sebe. Na to není žádná výmluva. Špatně se mi to odrazilo od ruky, začalo se to točit, bylo to hodně nepříjemné. Nic to nemění na tom, že by to gólman měl chytat," uvedla Christianová.  

Už proti Lotyšsku české jedničce nevyšel úvod utkání, v němž Češky prohrávaly 0:3 (nakonec vyhrály 8:3). Do duelu s Finkami šla nejlepší brankářka světového šampionátu 2011 v St. Gallenu obrovsky namotivovaná, ale opět nebyla se svým výkonem spokojená.  

"Na ten zápas jsem se strašně těšila a nevím, co bych ještě měla udělat víc. Lepí se mi smůla na paty. Ať se snažím, jak chci, tak se nám to odráží pořád na špatnou stranu. Tak doufejme, že dál to už bude lepší," podotkla.  

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Finsko - Česko

Český tým skóroval až ve 49. minutě za stavu 0:3. "Rozhodlo i to, že jsme nedokázaly dát gól dřív. Naše šance sice nebyly úplně tutové, ale čím míň jich máte, tím spíš je musíte využít," řekla Christianová. "Finky hrály hodně zodpovědně do obrany a bylo vidět, že se na nás připravily, nicméně to nic nemění na tom, že musíme dávat víc gólů."  

Oproti pátečnímu zápasu před 170 diváky bylo v Hant Areně přes tisíc fanoušků. "Když jsme přišly do haly a ta začala bouřit, tak to byl krásný pocit. Připadala jsme si jako na domácím mistrovství světa. Musíme poděkovat divákům, že přijeli a podpořili nás. Hodně to pro nás znamená," řekla Christianová.  

Mrzelo ji, že tým své příznivce nepotěšil lepším výsledkem. "Myslím, že výsledek neodpovídá tomu, co se dělo na hřišti," doplnila brankářka. Ta čeká, že v pondělí proti Norsku ji poprvé na turnaji nahradí Nikola Příleská. "Tipla bych si, že to bude asi Nikča, protože ještě nechytala a myslím, že si zaslouží dostat šanci."  

Christianová by se pak měla chystat na play off. Přes prohru s Finkami věří, že se tým popere o co nejvyšší příčky. "Samozřejmě jsme chtěly ten zápas vyhrát, protože by to znamenalo jednoduší cestu do další fáze turnaje. Nicméně jdeme dál. Přeci jen Finsko bylo favorit. Nic se neděje, pořád máme spoustu zápasů před sebou, a ať narazíme na kohokoliv, tak do toho dáme všechno," dodala Christianová.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články