Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Boston nezpomaluje. Tentokrát jeho formu odneslo Golden State

Bostonští basketbalisté předvedli velkou dávku odolnosti a nakonec po boji porazili úřadující šampiony Golden State Warriors (92:88). Tým vedený rozehrávačem Kyriem Irvingem si připsal už čtrnáctou výhru v řadě. V dalším ze zápasů Houston porazil Phoenix (142:116).

Kyrie Irving
zdroj: Reuters

Do sestavy Golden State se po jednom zápase, vynechaném kvůli zranění, vrátil rozehrávač Stephen Curry. Klay Thompson, Kevin Durant i Curry se v útoku celý zápas trápili, přesto hosté první čtvrtinu ovládli 28:18 a ve druhé vedli hlavně díky hráčům z lavičky už o 17 bodů. Jenže necelé čtyři minuty pak Celtics stačily, aby se dotáhli na pětibodový rozdíl.

Po přestávce obranná partie pokračovala. Zpočátku měli opět navrch Warriors a znovu soupeři odskočili na rozdíl sedmnácti bodů. Pak ale předvedli domácí hráči šňůru 19:2 a ve čtvrté dvanáctiminutovce se zase začínalo od nuly.

Rozehrávač Bostonu Kyrie Irving, kterému před týdnem spoluhráč nechtěně způsobil zlomeninu v obličeji, podruhé nastoupil s ochrannou maskou, ale ve druhé půli ji odložil a evidentně pookřál. Ve čtvrté čtvrtině dal jedenáct ze svých 16 bodů včetně dvou důležitých trestných hodů necelých patnáct sekund před koncem, díky kterým se Celtics dostali do vedení. O to už nepřišli, protože na druhé straně minul nejlepší střelec zápasu Durant, autor 24 bodů.

Curry dal devět bodů, ale potřeboval na to 14 střel z pole. Thompson s třinácti body na tom byl s úspěšností jen o málo lépe. I proto Warriors zaznamenali nejméně bodů v ročníku, jejich průměr před zápasem činil skoro 120 bodů na utkání. "Zápas jsme dlouho kontrolovali, i když jsme stříleli opravdu nepřesně. Nedokázali jsme je ale hlavně zastavit v obraně," řekl Curry. "Ve třetí čtvrtině jsme vypadli z tempa a oni prostě byli lepší, hráli mazaněji než my," dodal kouč Kerr.

Je nám líto, video expirovalo.
Houston si v NBA poradil s Phoenixem

Nejlepším střelcem vítězného týmu byl s 22 body Jaylen Brown, pivot Al Horford přidal osmnáct bodů a jedenáct doskoků. Irving potřeboval na šestnáct bodů stejný počet střel, dařilo se mu ale z čáry trestného hodu. I vzhledem k tomu, že Boston házel o 19 šestek víc než soupeř, mohli se domácí po závěrečném klaksonu radovat z prodloužení vítězné série. (VIDEO)

Houston opět dovedl k pohodlné výhře James Harden, který dal v první půli 33 bodů ze svých celkových 48 a Rockets vedli v hale Suns 90:65. I ve druhém poločase přestřelka pokračovala a utkání skončilo vysokým skóre 142:116 pro hosty. Chris Paul se vrátil do sestavy Houstonu a k jedenácti bodům připojil deset asistencí. (VIDEO)

Výsledky NBA: Boston - Golden State 92:88, Phoenix - Houston 116:142.

Zdroj
ČT sport, ČTK, nba.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články