Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Basketbalistky vyhrály v Německu a už myslí na Švýcarky

Po výborném vstupu do kvalifikace pro mistrovství Evropy, v němž v Německu porazily tamní reprezentantky 89:56, se české basketbalistky už připravují v Praze na středeční zápas se Švýcarskem. K týmu se znovu připojily Julia Reisingerová a Renata Pudláková, které se nevešly do výběru pro cestu do Německa, ale proti Švýcarsku dostanou šanci. Které dvě hráčky v nominaci nahradí, se zatím trenér Štefan Svitek nerozhodl.

Štefan Svitek s Kamilou Štěpánovou
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Chci mít širší rotaci, aby i další basketbalistky cítily, že jsou součástí týmu. Věřím, že se to v budoucnu vyplatí, protože mohou přijít zranění, tak je třeba zapojit více hráček," řekl Svitek novinářům při tréninku v areálu Na Královce, který měl odpočinkový charakter. Byl zaměřený hlavně na střelbu.

Při tréninku rozdělil tým a sám se věnoval hlavně pivotkám. Zbytek celku měli na starosti jeho asistenti Ivan Beneš s Veronikou Bortelovou. "Tréninky jsou hodně intenzivní, maká se s ním. Je to trochu jiné než dřív. Trenér je perfekcionalista. Na to jsem zvyklá z Francie, kde se také řeší každý půlmetr na hřišti. To mi vyhovuje. Má to větší řád. Také je hodně temperamentní, žije s týmem, skáče tam kolem lavičky. To je super," řekla Romana Hejdová, která při výhře nad Německem patřila mezi nejužitečnější hráčky týmu.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalistky se chystají na Švýcarsko

"Je důležité, že jsme Německo zvládly. Teď je třeba zvládnout i Švýcarsko a pak můžeme myslet na to, že si to rozdáme s Belgií o první místo," dodala Hejdová.

Nadcházející soupeřky českého celku Švýcarky doma prohrály 56:85 s Belgií. "Sice vysoko prohrály, ale od začátku byly hodně aktivní, zdvojovaly pod košem a hrály agresivně. Každý zápas začíná za stavu 0:0 a nelze nikoho podcenit," dodal Svitek s myšlenkami na středeční zápas, který bude ČT vysílat v přímém přenosu od 20:05. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články