Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Úspěšná premiéra ragbistů, v Europe Trophy porazili doma Polsko

Českým ragbistům se vydařil návrat do Ragby Europe Trophy. V prvním zápase v soutěži, která nahradila dosavadní divizi 1B mistrovství Evropy, porazili svěřenci jihoafrického trenéra Phila Pretoriuse svého někdejšího tradičního soupeře Polsko 19:14.

Je nám líto, video expirovalo.
Ragbisté na úvod Europe Trophy porazili Polsko 19:14

V prvním poločase oba týmy bodovaly jen z dálky. Češi se ujali vedení trestným kopem Petra Čížka a stejný hráč získal pro domácí zpět vedení poté, co Poláci předtím vyrovnali. Poté ale měli hosté zjevnou převahu a český tým vůbec nepustili na svoji polovinu.

Po změně stran se Polákům podařilo prolomit obranu českých ragbistů a zadák Rajewski položil první pětku utkání. Poté oba týmy skórovaly znovu jen z trestných kopů a hosté si udržovali dvoubodové vedení.

Až v 60. minutě se po obléhání polského háčka k míči dostal Jan Kučera a protlačil se až do brankoviště. O deset minut později podobnou akci zopakoval kapitán Vojtěch Havel a domácí odskočili do rozhodujícího osmibodového vedení. Poláci už ze závěrečného tlaku vytěžili už jen jeden proměněný trestný kop.

"Je to skvělé. Po sedmi letech se nám podařilo porazit Poláky a já jim dal jednu ze dvou pětek. V nároďáku nyní panuje skvělá atmosféra, a je to vidět v přípravě a zejména při utkáních. Necháváme na hřišti všechno, diváci to myslím vidí a povzbuzovali nás skvěle," řekla česká útoková spojka Jan Kučera.

"Výhra nad tak silným soupeřem, jakým je Polsko, je pro nás obrovskou motivací i pro listopadové utkání v Portugalsku. Tady už nepůjde jen o body do tabulky, ale i o postup v kvalifikaci o MS 2019," dodal kapitán Vojtěch Havel.

Česko - Polsko 19:14 (6:3)

Body: Čížek 9, Havel a Kučera po 5 - Gdula 9, Rajewski 5. Pětky: 2:1. Rozhodčí: Iordacescu, Perescu, Ionescu (všichni Rum.). Diváci: 1000.

Zdroj
ČT sport, ceskeragby.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články