Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Welsch ještě končit nechce. Jágr mě inspiruje, říká

Jiří Welsch stále neví, jaká bude jeho basketbalová budoucnost. Pokračovat v hráčské kariéře ale i v 37 letech chce. Welsch začíná trénovat a hledá si nové angažmá. Inspirací je pro něj také Jaromír Jágr.

"Jarda je ještě o deset let dál. Četl jsem s ním před pár dny rozhovor a docela mě to inspirovalo. Na všechny otázky odpovídal, že něco bude, ale že neví co. Že ovlivnit může jen to, aby byl co nejlépe připravený. Tím se snažím řídit a snažím se připravit," řekl Welsch.

"Mám za sebou nestandardní léto, byly tam zdravotní komplikace, nejsem na tom fyzicky úplně dobře. Takže se potřebuji zaměřit na to, abych byl připravený na to přijmout nějakou výzvu. Začal jsem individuálně trénovat a uvidíme, v co to vyústí," dodal.

V září na ME definitivně ukončil reprezentační kariéru. Od té doby se soustředil zejména na narození druhého potomka a zároveň přemýšlel, zda bude pokračovat v aktivní kariéře, nebo zda přijme nabídku na manažerskou pozici. Nyní se ale přiklání k tomu, že ještě bude hrát.

Jiří Welsch: "Momentálně stále řeším, jestli chci ještě dělat to, co většinu svého života. Konkrétní odpověď ještě nemám. Řeším to hodně se svými nejbližšími, ale jsem relativně klidný, protože vše probíhá tak, jak jsem chtěl. Před deseti dny se nám narodil druhý potomek a nechtěl jsem mít žádný závazek, abych mohl být doma a spolupodílet se na tom, co to všechno přináší. Teď mám pocit, že bych ještě chtěl hrát. Uvidíme, co z toho vznikne."

Je nám líto, video expirovalo.
Welsch zaštítil juniorský draft NBA

Během léta jednal s Nymburkem, za který hrál od roku 2012, nabídku dostal i od Pardubic. "Jediná varianta je zůstat v Česku. Probíhala komunikace s Nymburkem, ale to vyústilo v nic. Z dalších klubů, které připadají v úvahu, tak si sám sebe umím představit jen v jednom z nich, ale to teď také není aktuální," řekl Welsch.

Připustil, že jedinou variantou jsou právě Pardubice. "Logiku to dává, že to jsou Pardubice. Působí tam lidé, kteří jsou mi blízcí, takže jsme v kontaktu. Mluvili jsme spolu už po konci minulé sezony, krátce po evropském šampionátu, kdy hasily hráčskou situaci, ale nemohlo to být realizovatelné. A uvidíme, jestli to bude realizovatelné v dohledné době," dodal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články