Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Běžkotoulky

Nový trenér Svitek: Musím hráčky rychle poznat

Nový trenér českých basketbalistek Štefan Svitek už za dva měsíce vstoupí s reprezentací do kvalifikace o ME. Jeho jasným cílem je dostat český výběr na šampionát. Nejprve musí své nové svěřenkyně ovšem poznat.

České basketbalistky
zdroj: ČTK autor: David Taneček

"Je to pro mě velká čest vést ženský nároďák. Pro profesionálního trenéra je to velká výzva a pocta vést národní družstvo jakéhokoliv státu. A zvlášť, když jde o zemi, ze které pocházím," uvedl. "Teď je třeba vybrat dvanáctku hráček, které budou hrát v kvalifikaci, abychom vyhráli. Cílem je postoupit na mistrovství Evropy 2019. Musím poznat hráčky a za tu krátkou dobu jim předat něco z mé basketbalové práce a filosofie, abychom byli na stejné vlně a aby naše spolupráce byla úspěšná," dodal.

I když zároveň vede maďarský klub Miskolc a na poznávání českých hráček bude mít minimum času, nemá z toho obavy. "Mám přehled, protože jsem trénoval euroligové družstvo v Košicích nebo v Krakově, kdy jsme často hráli proti pražským USK nebo proti Brnu. Hodně hráček už znám jako soupeřky. Stejně tak členy realizačního týmu," prohlásil Svitek. "Několikrát jsme se potkali, i když samozřejmě na druhé straně palubovky, ale známe se. Není to pro mě nové prostředí," řekl.

Je nám líto, video expirovalo.
Novým trenérem basketbalistek je Svitek

Česká basketbalová federace mu dala volnou ruku při skládání realizačního týmu a sám projevil zájem o spolupráci s dosavadním koučem národního týmu Ivanem Benešem v roli asistenta. "Ivana znám už dávno. Dlouhodobě potvrzuje, že na pozici asistenta odvádí vynikající práci. Může mi pomoct s řadou informací o hráčkách v Čechách, abychom dokázali složit co nejsilnější národní družstvo," dodal Svitek, kterému bude asistovat i bývalá kapitánka národního týmu Veronika Bortelová.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články