Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Házenkářky Slavie musí v neděli Minsk porazit o dva góly

Cesta házenkářek Slavie do Poháru EHF vede v prvním kole přes běloruský BNTU-BelAZ Minsk. Ten v sobotu v Edenu zvítězil 25:24 brankou pět vteřin před koncem a hráčky pražského celku budou muset v neděli od 15 hodin dohánět ztrátu. K postupu potřebují soupeřky porazit minimálně o dva góly.

Česká házenkářka Veronika Galušková
zdroj: Alžběta Vejrostová/chf.cz

Běloruský celek souhlasil, že se oba zápasy odehrají v Praze a na palubovce Slavie začal sebevědomě. V první půli jen jednou pustil domácí házenkářky do vedení, které jinak držel až o čtyři branky. S touto výhodou také šly soupeřky do druhého poločasu.

V něm ale slávistky nasadily osobní obranu na opory Minsku a po sérii, v níž přestřílely soupeřky 7:1, otočily skóre na 19:18. Bělorusky však nepolevily a v dramatickém závěru za stavu 24:24 dokázaly zápas rozhodnout ve svůj prospěch. Když nejdříve Veronika Galušková z posledního útoku netrefila branku, ale pět vteřin před koncem daly soupeřky na 25:24. 

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkářky Slavie podlehly v Edenu Minsku

"Spát se mi bude stejně jako na sobotu. Budu mít trochu brouka v hlavě, především kvůli tomu, jak se na nás Minsk připraví a jestli nezmění taktiku. Myslím, že oni s výsledkem spokojení nejsou. Budu přemýšlet nad tím, co od nich můžeme čekat," konstatoval na webu Slavie trenér Richard Řezáč. "Byli jsme blízko remíze, ale pět sekund před koncem jsme dostali gól z prostoru brankoviště, kde jsme měli být silnější a mít to pokryté. Ale dokázali jsme, že můžeme a umíme hrát s tak silným soupeřem. A jestli nám vydrží fyzické síly i na neděli, tak odehrajeme další hezké utkání." 

Kouče Slavie mrzel jen zdravotní stav klíčové hráčky Veroniky Galuškové, která krátce před utkáním dobrala antibiotika. "Nebyla v top formě posledních týdnů, kdy se ji dařilo střelecky a jsme na to zvyklí, ale ve druhé půli odvedla své," konstatoval.

Úvodní utkání 1. kola Poháru EHF házenkářek:

Slavia Praha - BelAZ Minsk 24:25 (9:13) Nejvíc branek: Hudaková a Galušková po 5, Šetelíková 4 - Mazgová 6, Hrachovská a Arcjuchovičová po 4. Odveta se hraje v neděli v Praze.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články