Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

"Beast Mode" je zpět, Packers doma udolali Seattle

New York - Po čtvrtečním předkrmu v podobě vítězství Kansas City Chiefs na půdě obhájců prvenství z New Englandu se o víkendu naplno rozběhla liga amerického fotbalu NFL. Po roční přestávce se v dresu Oaklandu vrátil do soutěže Marshawn Lynch a hned přispěl k vítězství Raiders na hřišti Tennessee Titans 26:16. V taháku prvního týdne porazili Green Bay Packers v souboji dvou spolufavoritů konference NFC doma Seattle Seahawks 17:9.

Marshawn Lynch v dresu Oaklandu
zdroj: USA Today Sports autor: Christopher Hanewinckel

"Beast Mode" Lynch předvedl hned v úvodním drivu v Nashvillu, že během ročního "důchodu" neztratil nic ze své rychlosti a síly, do role hlavní hvězdy se ale na Nissan Stadium pasoval někdo jiný.

Nováček Giorgio Tavecchio dostal po zranění veterána Sebastiana Janikovskiho první šanci v NFL a na pozici kickera zazářil. Jako teprve druhý kopáč v historii Raiders trefil dva field goaly z více než 50yardové vzdálenosti a dalším dalekonosným kopem z pole v závěru definitivně sebral Titans naději na vyrovnání.

DeShone Kizer (vpravo) v utkání s Pittsburghem
zdroj: USA Today Sports autor: Ken Blaze

Povedený debut v soutěži prožil i rozehrávač Clevelandu DeShone Kizer. Jeden z nejslabších týmů NFL sice v divizním souboji podlehl Pittsburghu 18:21, pod vedením nováčka Kizera ale ukázal jistý potenciál. Jednadvacetiletý quarterback při své premiéře sám skóroval během a na další touchdown přihrál. Steelers zajistily vítězství zejména dva úspěšné catche tight enda Jesseho Jamese.

V souboji dvou elitních quarterbacků se na Lambeau Field čekalo na první body až do závěru druhé čtvrtiny. Seahawks šli do druhé půle s náskokem 3:0, ale Aaron Rodgers ve třetí čtvrtině přihrál na touchdown Jordy Nelsonovi, ještě předtím doběhl do end-zóny Tye Montgomery a Packers otočili zápas. Ofenziva Seattlu pod vedením Russella Wilsona se za celý zápas neprosadila, o všechny body Seahawks se postaral kopáč Blair Walsh.

Indianapolis Colts bez zraněného rozehrávače Andrewa Lucka utrpěli v Los Angeles debakl 9:46, domácí Rams si připsali nejlepší výsledek úvodního zápasu sezony v éře Super Bowlu. Přispěl k tomu i legendární kopáč v dresu Colts Adam Vinatieri, který ze čtyř pokusů dvakrát minul, z toho jednou při konverzi.

Jednu z pouhých pěti výher domácích týmů ze třinácti zápasů mají na kontě Dallas Cowboys, kteří nedali šanci favorizovaným New York Giants. Na výhře 19:3 se třinácti body podílel kopáč Dan Bailey, Giants bez zraněné hvězdy Odella Beckhama se nedokázali prosadit. Naopak "America's Team" se mohl znovu opřít o výkon running backa Ezekiela Elliotta, suspendace jednoho z nejlepších hráčů loňské základní části kvůli domácímu násilí byla totiž dočasně pozastavena.

Ezekiel Elliott (vlevo) v utkání s New York Giants
zdroj: USA Today Sports autor: Matthew Emmons

Quarterback Cincinnati Andy Dalton měl úspěšnost přihrávek pouze 52 procent, naopak vyprodukoval čtyři turnovery a Bengals doma schytali výprask 0:20 od Baltimoru. Nečekaně vysokou domácí porážku má za sebou i Houston, Texans podlehli podceňovanému Jacksonville 7:29.

Detroit Lions třemi touchdowny ve čtvrté čtvrtině obrátili domácí zápas s Arizonou Cardinals a zvítězili 35:23, ačkoliv během utkání hned třikrát neuspěli s pokusem o dvoubodovou konverzi. Letošní finalista Super Bowlu Atlanta vstoupil do soutěže výhrou 23:17 na hřišti Chicaga Bears.

Zdroj
nfl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články