Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Slovinci s lehkostí porazili Francii, Gruzínci těsně podlehli Italům a končí

Helsinky – Slovinští basketbalisté vyhráli i svůj pátý a závěrečný zápas ve skupině ME. Slovinci si poradili s Francií 95:78, vyhráli skupinovou tabulku a čekají na osmifinálového soupeře. V dalším ze zápasů Gruzínci těsně nestačili na Itálii (69:71). V osmifinále Slovinci narazí na Ukrajinu, další dvojice tvoří Litva–Řecko, Finsko–Itálie a Německo–Francie.

Utkání Slovinsko - Francie
zdroj: Reuters

Kapitán Slovinců Goran Dragič i v pátém utkání dosáhl na dvacetibodovou hranici, tentokrát dal 22 bodů za 27 minut hry a vede pořadí střelců turnaje s průměrem 24,4 bodu na zápas.

V utkání o první místo ve skupině B vyhráli obhájci stříbra Litevci nad Německem 89:72 a hlavní podíl na tom měl pivot Toronta Jonas Valanciunas s 27 body a 15 doskoky. Na turnaji už zaznamenal třetí double double. V německém dresu dal jen o bod méně Dennis Schröder.

Litevci se utkají v osmifinále s Řeckem, které zvládlo přímý souboj o postup a porazilo Polsko 95:77. Kostas Slukas a Nick Calathes se dohromady postarali o 50 bodů řeckého týmu, Calathes navíc přidal i 10 asistencí. Polsku nestačilo ani 26 bodů Damiana Kuliga.

Itálie si zajistila postup ze skupiny B po těsné výhře 71:69 nad Gruzií i přes 29 bodů bývalého hráče Nymburka Michaela Dixona. Pro Gruzínce porážka znamenala vyřazení, protože se před ně na základě vzájemného zápasu posunula Ukrajina po výhře nad Izraelem.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalisté Slovinska vyhráli skupinu A bez ztráty bodu

Mistrovství Evropy basketbalistů:

Skupina A (Helsinky): Slovinsko - Francie 95:78 (52:37), Řecko - Polsko 95:77 (49:43).

Skupina B (Tel Aviv): Litva - Německo 89:72 (47:43), Itálie - Gruzie 71:69 (38:30).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články