Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Volejbalistky vyhrály zápas baráže o MS nad Řeckem

Rotterdam – České volejbalistky porazily v baráži o postup na MS Řecko 3:2 po setech 25:23, 22:25, 26:24, 16:25 a 15:11. Postup ze šestičlenné skupiny si už před závěrečným kolem zajistily domácí Nizozemsko a Bulharsko. 

České volejbalistky
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Svěřenkyně trenéra Zdeňka Pommera zůstaly v tabulce páté. V nedělním závěrečném duelu turnaje se utkají od 19:00 o čtvrté místo se Slovinskem, které zatím rovněž získalo tři body. "Zápas byl se spoustou nepřesností a chyb z naší strany. Špatně jsme vstupovali do začátku setů. Je důležité, že jsme zvládli vyhrát tie-break. Bylo to vydřené a důležité vítězství," uvedl Pommer.

S posledním týmem tabulky Řeckem, které uhrálo v předcházejících zápasech pouze jeden set, měly české volejbalistky nečekané problémy. Trenér Pommer vrátil do základní sestavy zkušené smečařky Michaelu Mlejnkovou s Helenou Havelkovou. V úvodním setu se ale jeho svěřenkyně trápily, přenechaly iniciativu soupeřkám a nepříznivý stav otočily až zlepšením v koncovce.

Řekyně kladly tuhý odpor, nejlepší výkon podaly ve čtvrtém dějství, kdy povolily soupeřkám uhrát pouze 16 bodů. Výkon českého týmu, který měl opět hlavní oporu v Anetě Havlíčkové, jež si připsala 25 bodů, se zlepšil až v tie-breaku.

"Byl to těžký zápas. Jak po stránce psychické, tak také s určitou únavou, která na nás padla po třech prohraných zápasech. Bylo jasné, že po třech těžkých zápasech asi musel přijít z naší strany menší útlum. Doufám, že se z něj do zítřka oklepeme a poslední zápas zvládneme," dodala Havlíčková.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články