Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Volejbalistky ztratily naději na postup na MS, podlehly Nizozemkám

Rotterdam – České volejbalistky prohrály v baráži o postup na MS s domácím Nizozemskem 0:3 po setech 18:25, 22:25 a 18:25. Po třetí prohře v rotterdamském turnaji definitivně ztratily naději na postup.

České volejbalistky
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Nizozemské hráčky neztratily v dosavadních třech zápasech ani set a v domácím prostředí potvrdily roli favoritek. Utkání měly zcela ve své režii, české reprezentantky s nimi dokázaly držet krok pouze ve druhé sadě.

Trenér Zdeněk Pommer sáhl po středeční prohře s Bulharskem ke třem změnám v základní sestavě. Vsadil na smečařky Andreu Kossányiovou a Petru Kojdovou a blokařky Barboru Purchartovou s Veronikou Struškovou. Vstup do utkání se ale jeho svěřenkyním nevydařil.

"Čekaly jsme, že to bude těžký zápas, protože Holandsko má silný tým. Chtěly jsme do zápasu nastoupit jinak, než se nám podařilo. Bohužel jsme neuhrály ani set. Musíme se z prohry oklepat a do dalších zápasů nastoupit v plné síle a získat alespoň dvě vítězství," řekla po utkání kapitánka týmu Aneta Havlíčková.

V bouřlivé domácí kulise Nizozemky přehrávaly český tým větším důrazem v útoku. Rychle získaly náskok 8:2 a měly první set zcela pod kontrolou. Ve druhé sadě české hráčky zpřesnily hru na síti a srovnaly krok, koncovka i následný třetí set ale vyzněly opět ve prospěch Nizozemska.

V pátek je na programu den volna, v sobotu se střetnou české volejbalistky od 19:30 s Řeckem a v neděli v závěrečném duelu na turnaji změří od 19:00 síly se Slovinskem. Z šestičlenné baráže postoupí na šampionát, který se bude hrát příští rok v Japonsku, dva týmy.

Kvalifikace mistrovství světa volejbalistek - evropská baráž v Rotterdamu:

Nizozemsko - ČR 3:0 (18, 22, 18)

Rozhodčí: Rajkovič (Chorv.), Burkiewicz (Pol.). Čas: 66 min. Diváci: 1900.

Sestava a body ČR: Vincourová 1, Kossányiová 6, Purchartová 4, Havlíčková 4, P. Kojdová 4, Strušková 5, libero Dostálová - Kohoutová 1, Valková 2, Vaňková, Nachmilnerová 1, Havelková, Toufarová 4, Mlejnková. Trenér: Pommer.

Nejvíce bodů Nizozemska: Slöetjesová 21, De Kruijfová 9, Belienová 7.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články