Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Nizozemské hokejistky uštědřily Češkám lekci, přejely je 10:0

Amsterdam – České pozemní hokejistky uzavřely boje v základní skupině mistrovství Evropy porážkou 0:10 od domácích Nizozemek. Svěřenkyně trenéra Filipa Neussera tak mají v konečné tabulce nepříliš lichotivé skóre 1:23. Už před duelem proti trojnásobným olympijským šampionkám a prvnímu týmu světa měly jistotu, že je čekají boje o udržení.

Je nám líto, video expirovalo.
Nizozemky deklasovaly české hokejistky 10:0

V poslední dekádě není v hokeji silnějšího týmu. V roce 2012 byly Nizozemky současně olympijskými vítězkami, mistryněmi světa i Evropy. Teď se chtějí na evropský trůn vrátit a Češky před vlastními fanoušky šetřit nehodlaly. "Chceme pořád růst a ukázat to nejlepší v nás i proti Česku," plánovala před zápasem záložnice Kitty van Maleová.

Nizozemky Češkám opravdu nic nedarovaly. Od počátku je nechtěly pustit na svou polovinu a držely je pod soustavným tlakem. Od dřívějšího otevření gólového účtu chránila outsiderky jen brankářka Barbora Čecháková. Co muselo přijít, přišlo v 11. minutě, když se trefila Caia van Maasakkerová.

V poločase to bylo už o šest branek. Magická desítka padla dvě minuty před koncem, když do sítě dotlačila míček Marloes Keetelsová.

Každopádně to byl pro české hráčky neopakovatelný zážitek. "Je to zápas, který se nám nepovede zahrát si možná už nikdy, možná za dva roky, uvidíme," uvedla už dříve česká brankářka Barbora Čecháková.

"Myslím, že si to holky užily a zkusily si asi ten nejlepší hokej na světě, který mohly. Bohužel stres byl obrovský a nezvládaly základní věci. Nevadí, jdeme dál, my jsme tady hlavně pro tu druhou část turnaje," uvedl český trenér.

Zatímco domácí reprezentace měla už před zápasem jistou účast v semifinále, český tým věděl, že po porážkách 1:7 se Španělskem a 0:6 s Belgií půjde z posledního místa do skupiny o udržení. Do ní si přenesl prohru se Španělskem a čekají ho zápasy s posledními celky skupiny B Skotskem a Irskem.

Nizozemsko v semifinále narazí v repríze finále her v Riu na úřadující olympijské šampionky z Anglie. Druhou dvojici tvoří Německo s Belgií.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články