Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Oslavy? Klid a plavky co nejdále od nás, řekly stříbrné Kolocová a Kvapilová

Jurmala (Lotyšsko) – Nechybělo mnoho a mohly odjíždět ještě spokojenější. Finále mistrovství Evropy však plážové volejbalistky Kristýna Hoidarová Kolocová a Michala Kvapilová do zlatého konce nedotáhly. Přitom cítily, že šance na něj byla. Nyní si jediný český pár v soutěži chce pořádně odpočinout a věří, že jim úspěch pomůže ke sponzorům.

Michala Kvapilová (vlevo) a Kristýna Hoidarová Kolocová se stříbrnými medailemi z ME
zdroj: http://www.cev.lu/

Až do finále jim v play-off evropského šampionátu fungovala jasná formulka. Když se dostanou do tie-breaku, nakonec slaví vítězství. Závěrečný duel však sérii třísetových výher přerušil.

Duel s Němkami Nadjou Glenzkeovou a Julií Grossnerovou rozehrály výhrou v první sadě, jenže jejich soupeřky potom střetnutí otočily a ovládly ho po setech 21:15, 17:21 a 11:15. "Stříbro je úžasné, ale na zlato to bylo. Cítily jsme šanci," řekla Hoidarová Kolocová. "Už jsme je letos porazily, o to to možná víc bolí. První set vypadal dobře. Pak se to vytratilo, ale soupeřky hrály výborně."

Rozhodujícím faktorem v závěru bylo to, že Češkám přestalo fungovat podání podle jejich představ. "Celý turnaj nám fungovala obrana - Míša na bloku a já v poli. To je naše silná stránka, která ve finále nešla po prvním setu zas tak dobře, protože jsme neměly dobrý servis. Jde to ruku v ruce," prohlásila Hoidarová Kolocová.

Je nám líto, video expirovalo.
Hoidarová Kolocová s Kvapilovou získaly na ME stříbro

České volejbalistky však i tak mohou být velice spokojené. Pozice vicemistryň Evropy je dosud největším úspěchem jejich spolupráce, která začala loni v dubnu. Hoidarová Kolocová ocenila bývalou reprezentantku v šestkovém volejbalu Kvapilovou. "Jsem na ni pyšná, jak to zvládla, a nejen umem a volejbalově, ale i psychicky byla silná. Hrála výborně celý turnaj a to neumí každý. V semifinále byla nejlepší na kurtu," řekla.

Evropské stříbro páru pomůže motivačně, zvedne mu sebevědomí a Hoidarová Kolocová zároveň doufá, že přiláká i více sponzorů. "Mohlo by se nám podařit lépe zafinancovat další sezony, protože to bylo letos dost hraniční," řekla.

Z lotyšské Jurmaly, dějiště ME, se české hráčky rychle přesunou do Hamburku, kde se příští týden od středy zúčastní finále Světového okruhu pro 12 nejlepších párů. "Na oslavy tak není rozhodně čas, chceme si odpočinout a někoho dobrýho tam potrápit," řekla Hoidarová Kolocová a dodala: "Stříbro si užijeme, jak si to beachvolejbalistky užívají. Těšíme se na odpočinek, na klid, že nemusíme zase do plavek a hrát, protože toho máme po sedmi zápasech plné zuby."

Na čerstvou druhou nejlepší dvojici Evropy se začátkem září mohou těšit i domácí fanoušci. V pražském areálu Gutovka by se Kvapilová s Hoidarovou Kolocovou měly objevit na mistrovství republiky. "Pokud bude jenom trochu sloužit zdraví, jako že zatím jsme v pohodě, tak s tím počítáme. Je to pro nás turnaj, který je dalším vrcholem sezony," uvedla Hoidarová Kolocová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články