Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

České pozemní hokejistky podlehly na úvod ME Belgii vysoko 0:6

Amsterdam – České pozemní hokejistky vstoupily do mistrovství Evropy porážkou 0:6 s Belgií. Zatímco v prvních dvou čtvrtinách Češky stačily favoritkám vzdorovat, ve druhé polovině už jim viditelně docházely síly. Jejich další soupeřky Španělky a Nizozemky mají už svůj úvodní duel rovněž za sebou. Domácí hráčky se radovaly z vítězství 3:1. Cílem českých hokejistek je udržet se mezi elitou. Přímý přenos utkání se Španělskem sledujte v neděli od 10:55 na ČT sport nebo na webu ctsport.cz.

České pozemní hokejistky
zdroj: ČT sport

"Na to, že to byl náš první zápas, tak jsme hrály dobře. Ke konci už nám ubývaly síly," zhodnotila první české vystoupení útočnice Klára Hanzlová. 

Favorizovaná Belgie měla podle očekávání od začátku navrch a český tým od ještě většího výprasku zachránila brankářka Barbora Čecháková. Češky sice měly i několik slibných šancí na zmírnění porážky, ale ani jednu včetně sedmi trestných rohů nedokázaly proměnit.

To Belgičanky si s touto výhodou uměly poradit. Ve čtvrté minutě se trefila Versavelová. Ve 13. minutě pak dotáhla do úspěšného konce protiútok Boonová.

Ve druhé čtvrtině měly Češky více ze hry, obranu soupeřek zkoušely přehrát dlouhými pasy. Belgičanky se ubránily a trestaly hned z kraje druhé poloviny opět zásluhou agilní Versavelové.

Je nám líto, video expirovalo.
České pozemní hokejistky nestačily na Belgii

V závěrečné části už favoritky dohrávaly v pohodovém tempu a pozemním hokejem se bavily. Skóre na konečných 6:0 uzavřela Struijková. "Atmosféru jsem si užívala. Bylo pěkné začít proti papírově slabšímu týmu, takže jsme se mohly soustředit na svou vlastní hru a vstřelit hodně gólů," uvedla belgická hráčka.

Další utkání čeká reprezentantky v neděli, kdy nastoupí proti osmému celku loňské olympiády v Riu Španělsku. Skupinu poté uzavřou v úterý večer proti trojnásobným olympijským šampionkám a obhájkyním stříbrných medailí domácím Nizozemkám.

"Bylo úžasné zahrát si první zápas na té nejvyšší úrovni. Věřím, že proti Španělsku to bude lepší. První čtvrtina byla z naší strany trochu ustrašená. Dostaly jsme se do hry, ale nedokázaly jsme proměnit šance," zhodnotila česká kapitánka Adéla Lehovcová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články